Ειδήσεις Υγείας

Στο πλευρό των ανασφάλιστων γυναικών οι γιατροί του Αρεταίειου νοσοκομείου

Δωρεάν γυναικολογική εξέταση, εξέταση μαστού και Παπ τεστ θα προσφέρει, από Δευτέρα, έως και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες, η Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, με την ευκαιρία της εβδομάδας πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Η εξέταση θα γίνεται στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα στήριξης της 3ης ηλικίας στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με την Κινητή Μονάδα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Εθελοντές γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών βρέθηκαν το πρωί στον ναό της Αγίας Αικατερίνης στα Πετράλωνα για να εξετάσουν προληπτικά τους ανασφάλιστους και άπορους ηλικιωμένους ενορίτες στο Πρόγραμμα Ιατρικού Ελέγχου της 3ης ηλικίας για την Πρόληψη της Οστεοαρθρίτιδας και την Εκτίμηση του Καρδιαγγειακού Κινδύνου.

62 ηλικιωμένοι υποβλήθηκαν σε προληπτική κλινική εξέταση κατά συστήματα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, μέτρηση γλυκόζης νηστείας και χοληστερίνης και καρδιογράφημα. Μετά τις εξετάσεις, δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες ιατρικής παρακολούθησης στους παραμελημένους ενορίτες. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και σε άλλους ναούς της Αττικής.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button