Επιχειρηματικά Νέα

Στο πλευρό των ασθενών της Μοζαμβίκης η Μerck!

Αγώνα κατά της σχιστοσωμίασης στη Μοζαμβίκη, δίνει μία από τις κορυφαίες εταιρείες καινοτόμων και ανώτατης ποιότητας προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στο φαρμακευτικό κλάδο, τις βιοεπιστήμες και τα υλικά υψηλών επιδόσεων, Merck.

Η σχιστοσωμίαση είναι μία νόσος ευρέως διαδεδομένη στη Μοζαμβίκη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περισσότεροι από 18 εκατομμύρια άνθρωποι, περίπου το 80% του συνολικού πληθυσμού, χρήζουν θεραπείας.

Ο Kai Beckmann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Merck, μαζί με τον Volker Bouffier, Πρόεδρο του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (Bundesrat), παρουσίασε στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας της Μοζαμβίκης, Mouzinho Saide, 20.000 φυλλάδια με στόχο την εκπαίδευση των παιδιών σχετικά με τα αίτια της τροπικής παρασιτικής νόσου.
Η συνεργασία αποτελεί μέρος του προγράμματος Δωρεάς Πραζικουαντέλης της Merck: Η Merck συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την καταπολέμηση της σχιστοσωμίασης στην Αφρική.
Η συνεργασία αποτελεί μια κεντρική πρωτοβουλία της Merck, στο πλαίσιο της υπεύθυνης εταιρικής διακυβέρνησης, με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης στην υγεία του υπό-εξυπηρετούμενου πληθυσμού, σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

«Μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θέλουμε να εξαλείψουμε τη σχιστοσωμίαση στην Αφρική. Συνεπώς, δεν προβαίνουμε απλά σε δωρεά δισκίων, αλλά ακολουθούμε μία ολιστική προσέγγιση», δήλωσε ο κος Beckmann.

Να σημειωθεί ότι, από το 2007, η Merck έχει προμηθεύσει δωρεάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με περισσότερα από 200 εκατομμύρια δισκία πραζικουαντέλης.

Μέχρι στιγμής, αυτή η δωρεά κατέστησε δυνατή τη θεραπεία περίπου 54 εκατομμυρίων ασθενών. «Εκατομμύρια παιδιά υποφέρουν από αυτή την ύπουλη ασθένεια – και εδώ στη Μοζαμβίκη. Η νόσος τους τα εμποδίζει να μορφωθούν και αποδυναμώνει τη δυνητική ανάπτυξη της χώρας.

Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι λιγότερα παιδιά θα προσβληθούν από την ασθένεια. Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά νέες ευκαιρίες, προωθώντας ταυτόχρονα την οικονομική ανάπτυξη και καθιστώντας δυνατό ένα καλύτερο μέλλον», κατέληξε ο κος Beckmann.

Μετά το Μαλάουι και τη Σενεγάλη, η Μοζαμβίκη είναι η τρίτη αφρικανική χώρα που επωφελείται από το πρόγραμμα εκπαίδευσης. Μέχρι στιγμής, η Merck έχει παράσχει σε σχολικές μονάδες συνολικά ένα εκατομμύριο φυλλάδια και 75.000 αφίσες. Το υλικό είναι διαθέσιμο στα Αγγλικά, τα Γαλλικά και τα Πορτογαλικά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button