Ειδήσεις Υγείας

Στο πλευρό των καρδιοπαθών της Κρήτης η Ελληνική Πρωτοβουλία!

Σε μία προσπάθεια να προσφέρει στήριξη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα,το παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς , Ελληνική Πρωτοβουλία, προσφέρει δωρεά ύψους 230.000 δολαρίων προς την Καρδιοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.

Μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του κινήματος , η δωρεά θα καλύψει πλήρως τα έξοδα λειτουργίας και ανάπτυξης της κλινικής για έναν χρόνο, φροντίζοντας για τη στελέχωση της κλινικής με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού.

Σε δηλώσεις του διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου  Δρ. Γεώργιος Λαζόπουλος τόνισε : «Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά που λαμβάνουμε τη δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, ειδικά μέσα στη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης. Η δωρεά αυτή θα λειτουργήσει σαν ένα δίχτυ προστασίας για τη δουλειά μας, καθώς θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Π.Α.Γ.Ν.Η., ενώ παράλληλα θα συμβάλλει στο βασικό σκοπό της Κλινικής, αυτόν του να σώζει ζωές».

Όπως αναφέρει η Ελληνική Πρωτοβουλία, «Αποστολή μας, είναι η επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη. Κινητοποιούμε ανθρώπους με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Να σημειωθεί ότι η Καρδιοχειρουργική Κλινική του Π.Α.Γ.Ν.Η. ιδρύθηκε το 2013, με σκοπό να προσφέρει στους ασθενείς πρόσβαση σε καρδιοχειρουργικές υπηρεσίες διεθνών προδιαγραφών.

Σήμερα, η Κλινική καλύπτει το 7% των αναγκών του νησιού, ενώ οι υπόλοιποι ασθενείς αναγκάζονται, είτε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας, είτε να περιμένουν έως και 45 μέρες για να λάβουν θεραπεία. Μέσω της δωρεάς της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, η Καρδιοχειρουργική Κλινική του Π.Α.Γ.Ν.Η. θα μπορέσει να καλύψει το 30% των αναγκών της Κρήτης, προσφέροντας τη δυνατότητα να διενεργούνται 4-5 χειρουργικές επεμβάσεις εβδομαδιαίως.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button