ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στο πλευρό των οπτικών οι γαλάζιοι βουλευτές για τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ! Τι ζητούν από τον υπ.Υγείας

Ειδικότερα εκτιμούν ότι οι νέες συμβάσεις που σκοπεύει να κάνει ο ΕΟΠΥΥ με τον κλάδο, θα διαλύσει τους οπτικούς, καθώς θα υποχρεώνονται να περιμένουν τα χρήματά τους από τον Οργανισμό ο οποίος τους χρωστά ακόμη από τις παλαιές οφειλές όταν συνενώθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία με τον ΕΟΠΥΥ.

Ήδη πάντως οι οπτικοί έχουν αρνηθεί να υπογράψουν τις συμβάσεις τους γενονός που μπλοκάρει όλη τη διαδικασία με τους ασφαλισμένους που χρειάζονται γυαλιά οράσεως. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Μπλόκο των οπτικών στον ΕΟΠΥΥ για τα γυαλιά οράσεως χωρίς προπληρωμή! Στο πόδι ο κλάδος»

Μάλιστα οι γαλάζιοι βουλευτές με την ερώτησή τους στον υπουργό Υγείας σημειώνουν ότι το θέμα προωθήθηκε επικοινωνιακά αφού δόθηκε στους ασφαλισμένους η εντύπωση ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Όπως τονίζουν: «Ενώ έχετε καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να το περάσετε επικοινωνιακά σαν μια κίνηση που θα ελαφρύνει τους ασφαλισμένους, τα αποτελέσματα είναι ακριβώς αντίθετα με αποτέλεσμα να δημιουργήσετε ακόμα περισσότερα προβλήματα στους πολίτες και στους οπτικούς.

Έχετε πρώτα ανακοινώσει στους ασφαλισμένους ότι το καθεστώς αλλάζει και καλείται τους οπτικούς και τους οπτομέτρες να υπογράψουν σύμβαση που δεν έχουν ούτε καν δει»!

Και προσθέτουν οι 15 βουλευτές της ΝΔ: Παραβλέπετε το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει ληξιπρόθεσμα από τα ταμεία που συγχωνεύτηκαν για να δημιουργηθεί. Επίσης ισχυρίζεται ότι θα πληρώνει μετά από 3 μήνες χωρίς να μας έχετε πει πως αυτό το διάστημα θα χρηματοδοτούνται οι ήδη αδύνατες επιχειρήσεις που παλεύουν να σταθούν όρθιες με υπεράνθρωπες προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης».

Αξιοσημείωτο είναι πως οι γαλάζιοι βουλευτές ζητούν να απαντήσει ο υπουργός Υγείας τι θα πράξει στην περίπτωση που οι οπτικοί αρνηθούν να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ.

Να σημειωθεί ότι με το νέο σύστημα που επιχειρεί να προωθήσει το υπουργείο Υγείας, οι ασφαλισμένοι που δικαιούνται γυαλιά οράσεως, δηλαδή 100 ευρώ, θα παίρνουν τα γυαλιά τους πληρώνοντας φυσικά τη διαφορά στον οπτικό ενώ στη συνέχεια τα χρήματά του θα διεκδικεί ο οπτικός από τον ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο υπ.Υγείας οι Γενικοί Γιατροί για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ! Φουντώνουν οι αντιδράσεις

Πόσες ώρες θα εργάζονται και με τι αμοιβές οι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει υπουργική απόφαση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button