ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στο πόδι γιατροί και εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας για τις απλήρωτες εφημερίες! Πότε θα πληρωθούν

Στα κάγκελα είναι γιατροί και εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας της Β Υγειονομικής Περιφέρειας, δηλαδή του Πειραιά και πολλών νησιών, καθότι παραμένουν απλήρωτοι για εφημερίες που έχουν κάνει από τον Ιανουάριο.

Ειδικότερα, ενώ οι εφημερίες των νοσοκομείων έχουν καταβληθεί και για το τρίτο τρίμηνο του έτους, στα Κέντρα Υγείας οι γιατροί περιμένουν ακόμη να πληρωθούν υπόλοιπα από τον Ιανουάριο.

Η πρόσφατη καταβολή των δεδουλευμένων τους αφορούσε μόνο σε δύο μήνες, στον Απρίλιο και τον Μάιο, την ώρα όμως που αναμένουν ακόμη να πληρωθούν χρωστούμενα για Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο. Άλλωστε οι εφημερίες για το πρώτο τρίμηνο του έτους, είχαν πληρωθεί κουρεμένες γεγονός που είχε ξεσηκώσει το προσωπικό των Κέντρων Υγείας.

Να σημειωθεί ότι υπολείπεται ακόμη ένας μήνας από το Β τρίμηνο του έτους (Ιούνιος), ενώ είναι άγνωστο πότε θα δούνε το χρώμα του χρήματος για Ιούλιο , Αύγουστο, Σεπτέμβριο καθώς και Οκτώβριο.

Το υγειονομικό προσωπικό είναι έξαλλο δεδομένου ότι στα νοσοκομεία έχουν ήδη πληρωθεί οι εφημερίες για το τρίτο τρίμηνο, ενώ με βάση την ενημέρωση από την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), τα κονδύλια για τις εφημερίες του τετάρτου τριμήνου 2015 θα εκταμιευτούν προς τα Νοσοκομεία και τις Υγειονομικές Περιφέρειες στις 30 Νοεμβρίου.

Έτσι εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν οι εφημερίες Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, ενώ οι εφημερίες Δεκεμβρίου θα καταβληθούν εντός του Ιανουαρίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αντίστοιχα απλήρωτοι για εφημερίες είναι και οι γιατροί στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Ταυτόχρονα το νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας της Β Υγειονομικής Περιφέρειας αναμένει ακόμη χρήματα από το πρώτο τρίμηνο του έτους για εφημερίες που έχει εργασθεί. Πολλοί μάλιστα δεν έχουν πληρωθεί ούτε τον Ιανουάριο.

Τόσο οι γιατροί όσο και το υπόλοιπο προσωπικό είναι στο…κόκκινο, αναμένοντας απαντήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ή από την Υγειονομική Περιφέρεια, καθώς ουδείς τους έχει ενημερώσει για το πότε θα αποπληρωθούν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button