Πολιτική Υγείας

Στο πόδι οι φαρμακοποιοί για το κούρεμα του κέρδους! Έκτακτες συνελεύσεις

Μπορεί οι φαρμακοποιοί να απέφυγαν το ποσοστό κέρδους 15% που επιδίωκε η τρόικα, το κούρεμα όμως κατά 2% είναι βέβαιον πως δεν τους ικανοποίησε. Οι δηλώσεις Βορίδη προκάλεσαν αναστάτωση στον κλάδο ο οποίος με έκτακτη γενική του συνέλευση το Σάββατο θα καθορίσει τις μετέπειτα κινήσεις του.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος που καλεί όλους τους τοπικούς Συλλόγους σε έκτακτη γενική συνέλευση το Σάββατο, καταγγέλλει «την τακτική του νέου υπουργού Υγείας Μ. Βορίδη, να ανακοινώσει αιφνιδιαστικά τις προειλημμένες αποφάσεις που έχουν σχέση με τη διάλυση του φαρμακευτικού ιστού της χώρας».

Οι φαρμακοποιοί το Σάββατο 5 Ιουλίου θα συνευρεθούν ώστε να εκτιμήσουν την κατάσταση μετά τις αποφάσεις Βορίδη -τρόικας. Ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός Σύλλογος τονίζει χαρακτηριστικά πως ο κλάδος δεν μπορεί πλέον να σηκώσει το βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης της χώρας.

Να σημειωθεί ότι το ποσοστό κέρδους μειώνεται κατά 2% σε όλα τα φάρμακα ενώ οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να πωλούν και τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους με τα οποία το κέρδος τους θα διαμορφώνεται στο 15,6%.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button