ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Στο ΣτΕ η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος για τους νοσηλευτές μαϊμού!

Για υποβάθμιση του νοσηλευτικού επαγγέλματος και κίνδυνο της Δημόσιας υγείας  κάνει λόγο η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ),μετά από νόμο του 2014 (άρθρο 50 του Νόμου 4305/2014)όπου προβλέπει ότι απόφοιτοι της Ανωτέρας Σχολής Νοσηλευτριών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (τετραετούς φοίτησης), οι οποίοι αποφοίτησαν από το 1993 μέχρι και το 2013 αποκτούν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του Νοσηλευτή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, Δημήτρη Σκουτέλη, η συγκεκριμένη «Σχολή» δεν υπάγεται στο υπουργείο Υγείας ούτε στο Παιδείας και δεν αναγνωρίζεται επίσημα από την Πολιτεία.

Κατά παράβαση όπως τονίζει ο κος Σκουτέλης, και ευθεία παράκαμψη πλήθους διατάξεων και κανόνων, ο πρώην Υπουργός Υγείας  ‘δώρισε’ απλόχερα την άδεια ασκήσεως του νοσηλευτικού επαγγέλματος σε πρόσωπα που δεν φέρουν καν τον επαγγελματικό τίτλο του νοσηλευτή.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στο παρελθόν οι απόφοιτοι της συγκεκριμένης σχολής είχαν επιχειρήσει ξανά δια της δικαστικής οδού να αναγορευτούν σε νοσηλευτές, πλην όμως βρέθηκαν αντιμέτωποι με το ηχηρό όχι του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Όπως υπογραμμίζει ο Γενικός Γραμματέας της ΕΝΕ Αριστείδης Δάγλας «Το σκεπτικό των ανωτέρω δικαστικών αποφάσεων στηρίζεται στο γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να φέρει τον τίτλο του Νοσηλευτή αν δεν είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα της ΕΝΕ και αν δεν ακολουθούνται οι σχετικές ρυθμίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απ’ αυτόν τον κανόνα δεν εξαιρούνται οι απόφοιτοι της μη αναγνωρισμένης σχολής του Ερυθρού Σταυρού».

Να σημειωθεί ότι η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος,  αποφάσισε να αντιδράσει έναντι του ευτελισμού όπως υπογραμμίζει του νοσηλευτικού επαγγέλματος, προσφεύγοντας ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button