ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στο ΣτΕ οι γιατροί για τις νέες ασφαλιστικές εισφορές! Τι ζητούν

Συγκεκριμένα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που προσδιορίζει τις ασφαλιστικές εισφορές των γιατρών αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο ΙΣΑ όπως επισημαίνεται, είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να αποτρέψει την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου που οδηγεί στην εξαθλίωση χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες δημεύοντας με αυταρχισμό, το εισόδημά τους. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά πόσα χάνουν οι γιατροί από το νέο ασφαλιστικό: “Πόσα χάνουν και τι θα πληρώνουν οι γιατροί με το νέο ασφαλιστικό! Αναλυτικά ανά κατηγορία”

«Ο ΙΣΑ θα δώσει μάχη για να αποτρέψει τη εφαρμογή αυτού του κοινωνικά ανάλγητου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος που οδηγεί στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση τους ασφαλισμένους και συγχρόνως απειλεί την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Η εφαρμογή των μέτρων θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο της πλειοψηφίας των ιατρείων και ειδικά των νεότερων επιστημόνων οι οποίοι βάλλονται περισσότερο. Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να μην επιτρέψουμε την καταστροφή του επιστημονικού κόσμου της χώρας και την παράδοση της υγείας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Ακόμη ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στη μεγάλη πανιατρική συγκέντρωση και ημερίδα για το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα που διοργανώνει το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου στις 10.30 το πρωί, στο ξενοδοχείο Τιτάνια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button