ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στο ΣτΕ οι δύο μεγαλύτεροι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας κατά του υπ.Υγείας για την ακύρωση των εκλογών του ΠΙΣ! Όλο το παρασκήνιο

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, κατά της απόφασης του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού να ακυρώσει τις εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο.

Οι δύο Σύλλογοι (ΙΣΑ και ΙΣΘ) που εκπροσωπούν πάνω από τους μισούς γιατρούς της χώρας, επισημαίνουν ότι η ακύρωση των εκλογών ήταν παράνομη, γι αυτό και προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη.

Οι δύο μεγαλύτεροι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, ζητούν την ακύρωση της με υπ’ αριθμ. Γ5α/ Γ.Π. οικ. 32382/25.4.2019 Υπουργικής απόφασης για τη μη επικύρωση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών της 3.3.2019 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ.

Οι δύο Σύλλογοι μιλούν για «πραξικοπηματική απόφαση του Υπουργού Υγείας».
Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: «Μπάχαλο ο ιατρικός κόσμος με τις εκλογές του ΠΙΣ! Οι αντιδράσεις και οι εκκρεμότητες με τους νέους γιατρούς»

Πάντως ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μαζί με την απόφαση του να μην επικυρώσει τις εκλογές στον ΠΙΣ, έδωσε εντολή να επαναληφθούν οι εκλογές οι οποίες αναμένεται να  διεξαχθούν σε τεταμένο κλίμα το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button