ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στο ΣτΕ τα διαγνωστικά κέντρα για τις 86 νέες εξετάσεις! Άγριες βολές κατά υπ.Υγείας για τις κουρεμένες δαπάνες

Για παραπλάνηση της κοινής γνώμης αλλά και για κοινωνική πολιτική με …ξένα κόλλυβα, κατηγορούν το υπουργείο Υγείας τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ).

Ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε υποκοστολόγηση των ιατρικών πράξεων και ταυτόχρονα ενσωμάτωσε στο πακέτο με τις αποζημιούμενες εξετάσεις άλλες 86 αλλά χωρίς να αυξήσει τη δαπάνη. Σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΠΑΣΙΔΙΚ: «Η απόφαση αυτή είναι μνημείο λαϊκισμού, παραπλάνησης της κοινής γνώμης και νομοθέτησης με επικοινωνιακούς και μόνο όρους. Επί της ουσίας, εφαρμόζεται δήθεν «κοινωνική πολιτική» με δαπάνες όμως των ιδιωτών παρόχων!» Δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά : “Ποιες νέες προληπτικές εξετάσεις θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ;”

Ο ΠΑΣΙΔΙΚ μάλιστα εξακοντίζει σκληρές βολές εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Γκέμπελς θα ήταν υπερήφανος για τις ικανότητες των κκ. Ξανθού και Πολάκη στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας!».

Να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε ανακοινώσει πανηγυρικά ότι ενσωμάτωσε 86 νέες εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ τις οποίες πλέον δε θα πρέπει να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι καθώς θα καλύπτονται από τον Οργανισμό. Το κονδύλι ωστόσο για την κάλυψη των εξετάσεων αυτών θα προέλθει από τις υπάρχουσες δαπάνες, με συνέπεια στο τέλος του χρόνου τα χρήματα να κουρεύονται από τις αμοιβές των διαγνωστικών κέντρων.

Ο Σύνδεσμος εξηγεί: «Η αλήθεια είναι ότι ουδέν ποσό έχει προβλεφθεί για την αποζημίωση αυτών των εξετάσεων, η διενέργειά των οποίων θα επιβαρύνει εξολοκλήρου τους ιδιώτες παρόχους που θα τις διενεργήσουν.
Το αναφέρει άλλωστε χαρακτηριστικά η ίδια η απόφαση στο προοίμιό της: «Η δαπάνη θα καλυφθεί από τις εγκεκριμένες πιστώσεις του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες υπόκεινται στα καθορισμένα όρια δαπανών του Μ.Π.Δ.Σ.».

Ο ΠΑΣΙΔΙΚ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Έρχεται νέο σύστημα στις διαγνωστικές εξετάσεις! Πως θα μοιράζονται τα κονδύλια

Δείτε τι αλλάζει στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση μέχρι τέλος Οκτωβρίου!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button