ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης όλα τα φάρμακα για τη Σκλήρυνση! Αναλυτικά η διαδικασία

Στον ΕΟΠΥΥ όπου εδρεύει η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης θα βρίσκονται το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου οι εκπρόσωποι 5 εταιρειών που διαθέτουν φάρμακα για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ή αλλιώς Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιρειών έχουν ήδη παραδώσει τους φακέλους με τα αναλυτικά στοιχεία των φαρμάκων που διαθέτουν, ενώ επισήμως πια θα συζητήσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες και τις διαφορές που έχουν σε σχέση με τις ανταγωνίστριες εταιρείες τους.

Με βάση τη διαδικασία που έχει ορισθεί, πριν ξεκινήσουν οι συζητήσεις με κάθε εταιρεία ξεχωριστά, θα υπογραφούν συμφωνίες εμπιστευτικότητας με ρήτρα, ώστε να μην διαρρεύσουν οι εκπτώσεις που θα δώσει η κάθε εταιρεία στις τελικές τιμές.

Άλλωστε κατά τις διαπραγματεύσεις για τις τιμές των φαρμάκων της Ηπατίτιδας, είχαν διαρρεύσει οι εκπτώσεις. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr και είχε προκαλέσει πανικό στο υπουργείο Υγείας ακριβώς επειδή υπήρχαν ρήτρα εμπιστευτικότητας: «Ακριβά φάρμακα με έκπτωση 50%! Δείτε τα «παζάρια» υπ.Υγείας-φαρμακευτικών»

Να σημειωθεί ότι σήμερα στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν περί τα 12 φάρμακα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, τα οποία παρουσιάζουν διαφορές μεταξύ τους.

Οι προβληματισμοί και τα αγκάθια

Οι φόβοι των εταιρειών πάντως εστιάζονται στο γεγονός μήπως η επιτροπή διαπραγμάτευσης επιλέξει μόνο μία θεραπεία, με βάση το χαμηλότερο κόστος, με την οποία θα πρέπει να ξεκινούν οι ασθενείς τη θεραπεία τους όταν πρωτοδιαγιγνώσκονται με τη νόσο.

Και αυτό διότι φαίνεται πως η πάθηση παρουσιάζει διαφορετικά συμπτώματα σε κάθε ασθενή και κάθε σκεύασμα δεν έχει την ίδια επίδραση στον πάσχοντα.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν πως οι εκπρόσωποι των εταιρειών αναμένεται να θέσουν το ζήτημα στην επιτροπή διαπραγμάτευσης και θα ζητήσουν να κυκλοφορούν κανονικά όλα τα φάρμακα στην ελληνική αγορά αλλά να ορισθούν επιστημονικά πρωτόκολλα για την επιλογή τους.

Η όλη διαδικασία με τις εκπτώσεις στις τιμές των φαρμάκων για την Πολλαπλή Σκλήρυνση που θα επιτευχθούν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.

Εξάλλου υπάρχει η σχετική δέσμευση του υπουργείου Υγείας προς τους δανειστές. Διαβάστε ΕΔΩ τι συμφωνήθηκε με την τρόικα: «Παζάρια «εξπρές» για μειώσεις στις τιμές 22 φαρμάκων μέχρι τέλος του έτους! Όλο το παρασκήνιο»

Γι αυτό και οι οδηγίες που δίνονται στα στελέχη που ασχολούνται με το φάρμακο, είναι να προχωρήσουν τις διαδικασίες με ταχύτερους ρυθμούς, ώστε να λήξουν οι διαπραγματεύσεις με τις φαρμακευτικές εταιρείες για τις τιμές και να εξοικονομηθούν κονδύλια έως το τέλος του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα επιτροπή για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης και του μητρώου ασθενών! Όλα τα ονόματα

Προσλήψεις 30 φαρμακοποιών στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να καταπολεμηθούν οι ουρές! Ποιοι προηγούνται

Ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες κατά ΕΟΠΥΥ για τις αλλαγές στα φάρμακα! Αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων

Άγριος πόλεμος γιατρών ΕΟΠΥΥ για τις αλλαγές στις συνταγές φαρμάκων! Όλο το παρασκήνιο και οι πιέσεις της τρόικας

Ιδού τα νέα μέτρα για τα φάρμακα μετά τη συμφωνία με την τρόικα! Τι προβλέπεται για γιατρούς- φαρμακοποιούς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button