ΆρθραΠολιτική Υγείας

Στο φως τα μαύρα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ! Ο άγριος καβγάς και η κυρία υπουργού

Η ένταση ξεκίνησε στην επίσημη συνέντευξη Τύπου που είχε διοργανωθεί για την παρουσίαση του πορίσματος το οποίο ωστόσο για πρώτη φορά στα χρονικά είχε διαρρεύσει νωρίτερα στον Τύπο.

Οι δύο υπουργοί Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης στην προσπάθειά τους να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις υποστήριξαν ότι δε διέρρευσαν οι ίδιοι το πόρισμα.

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης με άγριο ύφος που θύμιζε …μαυροπουκαμισά σε έξαρση, επιτέθηκε στους δημοσιογράφους σχεδόν απαγορεύοντας τους να υποβάλουν ερωτήσεις.

Όταν του επισημάνθηκε ότι το ύφος του δεν αρμόζει στο θεσμικό του ρόλο, αρκέστηκε να πει με αντίστοιχο αυστηρό και… αγοραίο ύφος:” Αυτό είναι το ύφος μου”!

Τα αμαρτωλά 3 εκατ. ευρώ και η κυρία υπουργού!

Η ένταση συνεχίστηκε πάντως σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου καθότι προέκυψαν και ζητήματα … πολιτικής ηθικής με αφορμή το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ για το μαύρο χρήμα σε ΜΜΕ και σε διαφημιστικές εταιρείες.

Με βάση το πόρισμα που εκπονήθηκε από το ΣΕΥΥΠ, σε διάστημα 3 χρόνων από το 2012 έως το 2014, μοιράστηκαν με παράνομο και παράτυπο τρόπο μέσα από 15 εταιρείες κυρίως διαφημιστικές 3.026.413 εκατ. Ευρώ.

Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 9,7 εκατ ευρώ, τελικά  συμβασιοποιήθηκαν  τα 4,5 εκατ ενώ πληρώθηκαν τα 3 εκατ.

Σύμφωνα με τους δυο υπουργούς πάντως  από τα 3 εκατ. ευρώ θα μπορούσαν να είχαν εξοικονομηθεί τουλάχιστον 1,5 εκατ.ευρώ  καθώς αν το ΚΕΕΛΠΝΟ απευθύνονταν απ ευθείας στα ΜΜΕ Θα μπορούσαν τα διαφημιστικά σποτ να προβληθούν δωρεάν δεδομένου ότι αφορούσαν τη δημόσια υγεία.

Τόσο  Ανδρέας Ξανθός όσο και ο Παύλος Πολάκης μίλησαν για σκάνδαλο καθώς τα χρήματα μοιράστηκαν παράνομα με απ’ ευθείας αναθέσεις και χωρίς το ΚΕΕΛΠΝΟ να εισπράττει τις προβολές των διαφημιστικών σποτ που θα έπρεπε.

Να σημειωθεί ότι τα κονδύλια αφορούν σε 4 κατηγορίες διαφημιστικών προβολών. Σε καμπάνια για τον καρκίνο, για το AIDS, τη γρίπη αλλά και τα γενόσημα φάρμακα.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός υπογράμμισε ότι θα αποδοθούν πολιτικές ευθύνες ενώ θα ακολουθηθεί  η νομιμότητα ως προς τις ευθύνες.

Να σημειωθεί ότι η μαύρη περίοδος αφορά στην κυρίως  περίοδο όπου πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν η σύζυγος του πρώην υπουργού Δημήτρη, Τζένη Κρεμαστινού.

Στο μεταξύ ανάμεσα στις 15 Εταιρείες που φέρονται να εμπλέκονται με τα μαύρα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι και εταιρεία που ανήκει σε σύζυγο πρώην υπουργού και νυν μεγαλοστελέχους του τομέα της οικονομίας.

Και το ζήτημα είναι ότι ο υπουργός Υγείας θα παραστεί σε συνέδριο που οργανώνει η συγκεκριμένη εταιρεία εντός της ημέρας!
Ερωτηθείς  σχετικά προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας πως ο συναλλασσόμενος δεν έχει καμία ευθύνη, ενώ ο ίδιος δεν γνωρίζει καν ποιος οργανώνει το συνέδριο.

Να σημειωθεί ότι συνολικά εξεταστήκαν 250 ντοσιέ για να διαλευκανθεί η υπόθεση ενώ το πόρισμα έχει σταλεί ήδη στον εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αλλάζει στις εφημερίες των γιατρών! Όλες οι λεπτομέρειες του νέου νομοσχεδίου

Μόνο στο HealthReport.gr: ποιοι διοικητές νοσοκομείων μένουν και ποιοι φεύγουν! Όλα τα ονόματα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button