ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στο όριο διαγνωστικά κέντρα από φέσι του ΕΟΠΥΥ!

Βροχή λουκέτων σε διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα καθώς και ιδιωτικές κλινικές αναμένουν το επόμενο διάστημα οι εκπρόσωποι των κλάδων.
Η μη καταβολή των οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ, πρόβλημα που πλέον χρονίζει, έχει οδηγήσει πολλά διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές στο όριο της λειτουργίας. Και το ζήτημα είναι πως ούτε μετά τις εκλογές είναι σαφές εάν θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ.

Και μέσα σε αυτό το κλίμα ο ΕΟΠΥΥ χρηματοδοτείται με ελάχιστα χρήματα, ο υπουργός υγείας ανακοίνωσε 47 εκατ. έως τις 11 Σεπτεμβρίου (διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: “Έρχεται ρευστό στον ΕΟΠΥΥ μέσα στο Σεπτέμβριο!”), με συνέπεια κάποιοι να πληρώνονται και κάποιοι όχι.
Γι αυτό και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) ζητά να υπάρχει ίση μεταχείριση όλων των ιδιωτών παρόχων που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ.

Από την άλλη ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), με ανοιχτή του επιστολή προς όλα τα κόμματα ζητά να πάρουν θέση και να απαντήσουν για το πώς θα λύσουν το πρόβλημα χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ.

Και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι μέσα σε αυτό το οικονομικό κλίμα οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη. Άλλωστε έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος καιρό τώρα με συνέπεια οι επιχειρήσεις διαγνωστικών να μην μπορούν όχι να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους αλλά ούτε καν τους μισθούς των εργαζομένων.

Εξάλλου ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ προειδοποίησε ότι καταρρέει ο φορέας λόγω έλλειψης κονδυλίων και δηλώνει πως υπό αυτές τις συνθήκες είναι άγνωστο πότε θα πληρωθεί ο ιδιωτικός τομέας που παρέχει τις υπηρεσίες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται ρευστό στον ΕΟΠΥΥ μέσα στο Σεπτέμβριο!

ΕΟΠΥΥ: Δεν πληρώνω! Χρήματα τέλος! Στον αέρα γιατροί, φαρμακοποιοί, κλινικές, διαγνωστικά και ασθενείς

Έρχονται «τεστ-απόδοσης» για ιδιωτικές και δημόσιες μονάδες που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ!

ΕΟΠΥΥ μόνο για…εξέταση αίματος! Δείτε πόσα πρέπει να πληρώσουν άποροι πολίτες

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button