ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Στο …όριο οι γιατροί στην Πάτρα! Τι ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος

Από την άλλη, τόσο οι ιδιώτες γιατροί όσο και οι νοσοκομειακοί είναι στο όριο τους εξαιτίας της μη καταβολής των οφειλομένων.
Κατά τη διάρκεια τακτικής Γενικής Συνέλευσης ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση χρηματοδότηση του συστήματος αλλά και της αποπληρωμής των οφειλομένων προς τον ιατρικό κόσμο.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ – κέντρα υγείας), στη νοσοκομειακή περίθαλψη, στην κατάσταση του ΤΣΑΥ και σε νομικά – θεσμικά ζητήματα.

Η Πρόεδρος του ΙΣΠατρών Άννα Μαστοράκου
Η Πρόεδρος του ΙΣΠατρών Άννα Μαστοράκου

Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν τα στοιχεία που προέκυψαν από τη συνάντηση του ΔΣ του ΙΣΠατρών με τον Διοικητή και Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ στις 07/05/2015 όπου τέθηκαν θέματα προτεραιοτήτων όσον αφορά τις επείγουσες και χρόνιες εκκρεμότητες του δημόσιου συστήματος υγείας στην περιοχή μας.
Παρών στην Γενική Συνέλευση ήταν ο Υποδιοικητής κ. Κωστακιώτης Δημήτριος, που παρουσίασε την εξαιρετικά οριακή κατάσταση λειτουργίας πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δομών σε όλη την υγειονομική περιφέρεια.

Οι γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών ζητούν μεταξύ άλλων από το υπουργείο Υγείας να γίνει αναπροσδιορισμός της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, του 7% του ΑΕΠ, από 4,5% που είναι σήμερα.
Να γίνει άμεση κατάργηση του νόμου περί απελευθέρωσης του ιατρικού επαγγέλματος, που νομιμοποιεί την πλανοδιακή ιατρική.

Επίσης σύμφωνα με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει η εξόφληση των δεδουλευμένων αμοιβών των ιατρών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο ακέραιο, χωρίς καθυστερήσεις και κουρέματα (clawback rebate, εφημερίες). Ταυτόχρονα θα πρέπει να υπάρξει κατάργηση των αντισυνταγματικών νόμων αναδρομικού κουρέματος των δεδουλευμένων αμοιβών των ιατρών και καταχρηστικής φορολόγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ιδιωτικός τομέας υγείας στο βωμό της «Ιφιγένειας»!
Γράφει η Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών: «Φασόν» ιατροί αλά ΕΟΠΥΥ! Επίθεση για το «κούρεμα» στις διαγνωστικές εξετάσεις

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών κατά ΕΟΠΥΥ: Η λειτουργία του Οργανισμού είναι αναξιοπρεπής για γιατρούς και ασφαλισμένους!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button