ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στροφή του υπ.Υγείας για τα λουκέτα στα αιμοληπτήρια! Έρχεται νέα διορθωτική διάταξη

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να προωθήσει νέα διάταξη σε νόμο με την οποία θα καταργεί την προηγούμενη που επέβαλε το κλείσιμο των αιμοληπτηρίων εντός τριών μηνών σε όλη τη χώρα.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν πως η νέα διάταξη θα τροποποιεί τους όρους λειτουργίας των αιμοληπτηρίων, ενώ θα γίνουν και πιο αυστηροί οι όροι για την έκδοση αδειών από τους Ιατρικούς Συλλόγους.

Ήδη άλλωστε πρόσφατα είχε σταλεί εγκύκλιος στους Ιατρικούς Συλλόγους προκειμένου να αυστηροποιήσουν τους όρους για την έκδοση των αδειών.

Ήδη πάντως είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις από τα Διαγνωστικά Κέντρα με το επιχείρημα πως σε απομακρυσμένες περιοχές δημιουργήθηκαν απλά αιμοληπτήρια προκειμένου οι κάτοικοι να μην ταλαιπωρούνται πηγαίνοντας στις κοντινότερες πόλεις για να κάνουν απλές εξετάσεις αίματος.
Διαβάστε ΕΔΩ τι λένε οι ιδιοκτήτες των Διαγνωστικών Κέντρων: «Διαγνωστικά Κέντρα κατά υπ.Υγείας: Κλείνετε τα αιμοληπτήρια στα χωριά! Στον αέρα οι ασθενείς»

Πάντως έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr τονίζουν πως με τη νέα ρύθμιση που θα προωθηθεί από το υπουργείο Υγείας δε θα επιβάλλεται το κλείσιμο των υπαρχόντων αιμοληπτηρίων εντός τριών μηνών, όπως προέβλεπε η διάταξη που ψηφίστηκε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button