ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Συλλογικές συμβάσεις με τους Συλλόγους για να πουν «ναι» οι φαρμακοποιοί στη διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους

Αρχική > Άρθρα > Συλλογικές συμβάσεις με τους Συλλόγους για να πουν «ναι» οι φαρμακοποιοί στη διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους

Σε μήλο της έριδος μεταξύ των φαρμακοποιών φαίνεται πως έχει εξελιχθεί η διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους από τα φαρμακεία της γειτονιάς.

Μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έσπευσε να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις του κλάδου ανακοινώνοντας πως ο Οργανισμός σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), ολοκληρώνει άμεσα την διαδικασία υπογραφής συλλογικής σύμβασης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΠΦΣ, που θα αφορά στη διάθεση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία της γειτονιάς. Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: ΕΟΠΥΥ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος στους φαρμακοποιούς για τη διανομή των ακριβών φαρμάκων! Όλες οι λεπτομέρειες

Κοινός στόχος μας, αναφέρει η ίδια η ανακοίνωση είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας ασφαλούς διάθεσης των ΦΥΚ στους πολίτες που τα έχουν ανάγκη. Κατά συνέπεια η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών φαρμακείων για να συμμετάσχουν στην διαδικασία θα υλοποιηθεί με την αρωγή των Φαρμακευτικών Συλλόγων μετά την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης.

Την ίδια στιγμή αναλυτικές τεχνικές οδηγίες για την συμπλήρωση της αίτησης αλλά και για το σύνολο της διαδικασίας, θα αναρτηθούν την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών φαρμακείων για να συμμετάσχουν στην διαδικασία.

Πάντως από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος του πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κ. Λουράντος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι όποιος χρησιμοποιεί το φαρμακείο θα πρέπει να πληρώνει για τις υπηρεσίες του. Δεν είναι δυνατόν, οκτώ βήματα για την εκτέλεση μιας συνταγής, ο φαρμακοποιός να έχει την ευθύνη της καλής εκτέλεσης της συνταγής υψηλού κόστους και στο τέλος να μην πληρώνεται.

Στο πλαίσιο αυτό το θέμα αυτό θα τεθεί στο επόμενο Δ.Σ. προκειμένου να βρεθούν τρόποι αντίδρασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δωρεάν για έναν χρόνο τα ακριβά φάρμακα στους ασθενείς από τους φαρμακοποιούς! Τι αποφάσισαν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button