ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Συμβάσεις για εργαζόμενους στις εντατικές στο και πέντε

Έπρεπε να είναι σε αναμονή 52 ασθενείς τη μέρα για ένα κρεβάτι εντατικής, να σταματήσουν να λειτουργούν κρεβάτια επειδή έληξαν οι συμβάσεις εργαζομένων, για να κινητοποιηθεί το υπουργείο Υγείας και να προκηρύξει θέσεις νοσηλευτών και γιατρών.

Με βάση τις διαβεβαιώσεις υπουργείου Υγείας και ΚΕΕΛΠΝΟ μέσα στο Φεβρουάριο θα έχουν πιάσει δουλειά οι 500 γιατροί και νοσηλευτές ώστε : «να διασφαλιστεί η σημερινή λειτουργία των κλινών ΜΕΘ και αφετέρου να αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής όπου παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα»

Βέβαια η κινητοποίηση αυτή δεν είναι τυχαία καθώς έληγαν σταδιακά οι συμβάσεις των προηγούμενων εργαζομένων που είχαν προσληφθεί αντίστοιχα για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ έγινε γνωστό ότι τις προηγούμενες ημέρες ήταν σε αναμονή μόνο στην περιοχή της Αθήνας ακόμη και 52 ασθενείς για ένα κρεβάτι εντατικής.
Διαβάστε ΕΔΩ τι είχαν καταγγείλει οι γιατροί: «Πεθαίνοντας για ένα κρεβάτι εντατικής! Στα 52 άτομα η λίστα αναμονής μόνο στην Αθήνα».

Να σημειωθεί ότι εδώ και μήνες είναι έτοιμη η σύμβαση που είχε ετοιμάσει ο τέως πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός για συνεργασία με μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, προκειμένου να μπορούν να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής τους ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δωρεάν. Ωστόσο η σύμβαση βρίσκεται ακόμη στα συρτάρια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας η οποία την …μελετά.

Από την άλλη εκφράζονται πλέον και φόβοι ότι δε θα μπορούν να γίνουν το επόμενο διάστημα μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ εξαιτίας των πιέσεων των θεσμών να μην προχωρά η κυβέρνηση σε τέτοιους είδους ενέργειες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button