Ειδήσεις Υγείας

Συμβουλές υγείας για καλή σχολική χρονιά!

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και ξεκινάει η σχολική  ρουτίνα τόσο για τους μαθητές όσο και για τους γονείς.

Πρωινό ξύπνημα ,διάβασμα,εξωσχολικές δραστηριότητες αλλά και οι διάφορες ιώσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Για μια νέα σχολική χρονιά χωρίς ιώσεις η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (ΑΑΡ) δίνει συμβουλές στους γονείς για να θωρακίσουν όσο είναι δυνατόν την υγεία των παιδιών τους.

Σωστή διατροφή

Δίνετε στα παιδιά σας ποικιλία τροφίμων από όλες τις διατροφικές ομάδες, με έμφαση σε ό,τι είναι λιγότερο επεξεργασμένο – όπως τα δημητριακά (ψωμί, ζυμαρικά, δημητριακά πρωινού) ολικής αλέσεως και τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

ΜΗ ξεχνάτε τα εμβόλια

Οι ειδικοί επιστήμονες συνιστούν να ελέγχετε το βιβλιάριο υγείας του παιδιού μαζί με τον παιδίατρό σας  ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε ξεχάσει κάποια αναμνηστική δόση ή κάποιο εμβόλιο.

Ελεύθερος χρόνος

Καλό το διάβασμα αλλά το παιδί πρέπει να έχει χρόνο για να αθλείται αλλά και να παίζει με τους φίλους του.

Όχι στη τιμωρία

Να δείχνετε και να διδάσκετε στο παιδί σας τρυφερότητα, προσοχή, επιδοκιμασία, ευγένεια, καθώς και πώς να δίνει και να δέχεται τη συγγνώμη. Έτσι μειώνεται τις πιθανότητες να επιδείξει βίαιη, επιθετική και αρνητική, καταστροφική συμπεριφορά.

Με μέτρο η τηλεόραση

Τα παιδιά δεν πρέπει να βλέπουν τηλεόραση περισσότερο από δύο ώρες την ημέρα. Αν έχετε μεγαλύτερα παιδιά που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, βάλτε φραγμούς στις ιστοσελίδες σεξουαλικού περιεχομένου και μιλήστε εξονυχιστικά μαζί τους για τους κινδύνους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button