Επιχειρηματικά ΝέαΦάρμακα

Συμφωνία “μαμούθ” 13 δις μεταξύ Novartis και GlaxoSmithKline!

Σε συμφωνία για την πώληση του 36,5% που κατέχει η Novartis στην κοινοπραξία που είχαν συστήσει το 2015 για τα λεγόμενα καταναλωτικά, ήρθε η GlaxoSmithKline.

H Novartis ανακοίνωσε ότι η προσφορά μετρητών από την GSK ήταν εξαιρετικά ελκυστική. To συνολικό τίμημα της συμφωνίας υπολογίζεται στα 13 δισ. ευρώ.

Η πώληση αφορά των κλάδο των καταναλωτικών και όπως δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος Βας Ναρασιμχάν, το ποσό αυτό “θα ενισχύσει την ικανότητά μας να χρησιμοποιούμε κεφάλαια για να αναπτύξουμε τη βασική μας δραστηριότητα, να κατευθύνουμε τις αποδόσεις των μετόχων και να αντλήσουμε αξία από εξαγορές καθώς συνεχίζουμε να χτίζουμε την κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία, με τη βοήθεια των ψηφιακών μέσω και των δεδομένων”.

H κοινοπραξία της Novartis με τη GlaxoSmithKline σχηματίστηκε το 2015 και αφορά καταναλωτικά ιατρικά σκευάσματα. Γνωστά προϊόντα της συγκεκριμένης κοινοπραξίας είναι το Panadol, το τζελ Voltaren καθώς και τα τσιρώτα νικοτίνης Nicotineli.

Η διάθεση του ποσοστού της συμμετοχής στην GSK θα μπορούσε να αυξήσει τις εικασίες ότι η Novartis θα πουλήσει και το μερίδιο 6% στην Roche. Η αξία τους υπολογίζεται στα 14 δισ. δολάρια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button