Επιχειρηματικά ΝέαΦάρμακα

Συνάντηση Βαρουφάκη με Έλληνες Φαρμακοβιομηχάνους! Τι είπε στον κλάδο

Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) με επικεφαλής τον πρόεδρο Θ. Τρύφων επισκέφτηκαν τον κ.Βαρουφάκη για να του θέσουν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Άλλωστε μόλις πρόσφατα είχε τεθεί ακόμη και το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στα φάρμακα κάτι που βρίσκει απολύτως αντίθετο τον κόσμο του φαρμάκου.

Ο Θ.Τρύφων
Ο Θ.Τρύφων

Εκτός αυτού η αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΠΕΦ, αποτελούμενη από τους Θ. Τρύφων – Πρόεδρο, Θ. Κωλέτη – Αντιπρόεδρο, Γ. Παπάζογλου – Γεν. Γραμματέα, Σ. Αναστασόπουλο – Μέλος Δ.Σ., Φ. Κοσμοπούλου – Γεν. Διευθύντρια, έθεσε στον υπουργό Οικονομικών το θέμα του προϋπολογισμού της Φαρμακευτικής Δαπάνης ζητώντας τη σχετική αύξηση ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των ασθενών, αλλά μεταξύ άλλων και γενικότερα θέματα ρευστότητας που δυσχεραίνουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κλάδου δεδομένων και το ληξιπρόθεσμων χρεών του ΕΟΠΥΥ.

farmaka xapia

Ο Υπουργός από την πλευρά του φάνηκε ενημερωμένος για τη δυναμική και τον έντονα εξαγωγικό χαρακτήρα της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας. Όσον αφορά δε στα συγκεκριμένα θέματα που τέθηκαν υπόψη του, ο Υπουργός διαβεβαίωσε πως εφόσον έχουν συζητηθεί και με τον αρμόδιο Υπουργό, θα τα δει και ο ίδιος με ιδιαίτερη προσοχή και θα επανέλθει.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button