ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Συνάντηση φαρμακοποιών, εταιρειών για την επάρκεια!

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από πρόσκληση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ο οποίος από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το πρόβλημα της ελλιπούς τροφοδοσίας των φαρμακείων με ευθύνη των φαρμακαποθηκών.

Από την πλευρά τους πάντως οι εκπρόσωποι των φαρμακαποθηκών (Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκάριων) επισημαίνουν ότι η τροφοδοσία των φαρμακείων διεξάγεται ομαλά και σύμφωνα με τις ποσότητες που είναι διαθέσιμες.

Πάντως τα ιδιωτικά φαρμακεία καθημερινά παραλαμβάνουν πολύ λιγότερες ποσότητες φαρμάκων από ότι πραγματικά χρειάζονται και χωρίς να καταγράφεται σημαντική αύξηση τις τελευταίες ημέρες στην κίνηση των ασθενών.

Είναι ενδεικτικό με βάση το ρεπορτάζ του HealthReport.gr, ότι πολλά φαρμακεία τροφοδοτούνται με 1 φάρμακο στα 10 που παραγγέλνουν, κάτι που είχε αρχίσει να συμβαίνει ήδη από τις πρώτες ημέρες ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος. (Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ για την τροφοδοσία με το σταγονόμετρο που άρχισε να εφαρμόζεται από τις πρώτες ημέρες της κρίσης).

Ωστόσο όλοι οι παράγοντες του φαρμάκου που θα συναντηθούν την Πέμπτη, φαρμακοποιοί, φαρμακαποθήκες, φαρμακευτικές εταιρείες κ.λπ. θα επιχειρήσουν να βρουν τη χρυσή τομή ώστε να εξυπηρετείται ομαλά όλη η αλυσίδα διακίνησης του φαρμάκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο στο HealthReport.gr: Προς λουκέτο τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ; Όλο το παρασκήνιο

Δείτε ποια φάρμακα χρειάζονται ειδική έγκριση από επιτροπή του ΕΟΠΥΥ! Όλος ο κατάλογος

Έκκληση Κουρουμπλή στην Τράπεζα της Ελλάδος για άμεσες εγκρίσεις συναλλαγών στα φάρμακα!

Με το σταγονόμετρο τα φάρμακα στα φαρμακεία! Τι καταγγέλλουν οι φαρμακοποιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button