ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Συναγερμός για τη γρίπη στο υπ.Υγείας! Δωρεάν τα αντιϊκά φάρμακα

Ειδικότερα τα αντιϊκά φάρμακα όσοι πάσχουν από γρίπη θα μπορούν να τα προμηθεύονται χωρίς καμία επιβάρυνση έχοντας όμως την απαραίτητη ιατρική συνταγή, από τα ιδιωτικά φαρμακεία, τα κέντρα υγείας καθώς και τα νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός απέστειλε εγκύκλιο για τη δωρεάν διάθεση των αντιϊκών φαρμάκων προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες (Υ.ΠΕ), τα Νοσοκομεία, τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο αναφέρεται η ανάγκη άμεσης διανομής του εθνικού αποθέματος αντιϊκών φαρμάκων (Tamiflu και Relenza) από τον ΙΦΕΤ στα δημόσια νοσοκομεία , στα κέντρα υγείας καθώς και στα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας από τα οποία οι ασθενείς με γρίπη θα μπορούν με την επίδειξη ιατρικής συνταγής να προμηθεύονται τα συγκεκριμένα φάρμακα.

Να σημειωθεί ότι το έντονο κύμα γρίπης που έχει κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας και έχει κοστίσει τη ζωή ήδη σε πολλούς συνανθρώπους μας, έχει προκαλέσει ανησυχία στις υγειονομικές αρχές. Μάλιστα τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας, ευρεία σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΟΠΥΥ, Κέντρα Αναφοράς Γρίπης, ΕΚΑΒ, ΕΚΕΠΥ, ΕΟΦ, ΙΦΕΤ) με αντικείμενο την αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων κατά τη φετινή ενδημική περίοδο της γρίπης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button