ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Συνεδριάζει η επιτροπή με τους επιστήμονες για το ασφαλιστικό! Τι θα υποστηρίξουν οι γιατροί

Κάτι που γίνεται άλλωστε σαφές από τις τοποθετήσεις του υπουργού Εργασίας ο οποίος επισημαίνει ότι η επιτροπή που συστάθηκε με τη συμμετοχή των επιστημονικών φορέων, θα συνεδριάσει με τα ίδια επιχειρήματα που διατυπώθηκαν και στη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές τις προηγούμενες ημέρες.

Ο υπουργός Εργασίας θεωρεί ότι οι γιατροί αλλά και οι άλλοι επιστημονικοί κλάδοι συμφωνούν με τις βασικές αρχές του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό και δεν έχουν αντιρρήσεις για το πώς θα υπολογίζονται οι εισφορές. Με βάση δηλαδή το πραγματικό και όχι το εικονικό εισόδημα.

Βέβαια ο αρμόδιος υπουργός Γ.Κατρούγκαλος ξεχνά τα άλλα επιχειρήματα του κλάδου των υγειονομικών (γιατροί, φαρμακοποιοί κ.α.) που σημειώνουν ότι η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό συνιστά ουσιαστικά «δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, προκαταβολή φόρου εισοδήματος στο 75% από φέτος και 100% από του χρόνου κ.λπ.)».

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο οι γιατροί όσοι και οι φαρμακοποιοί και οι άλλοι ελευθεροεπαγγελματίες της υγείας αναφέρουν ότι αν εφαρμοστεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ο ενεργός πληθυσμός δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις και είτε θα εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους είτε θα φύγουν στο εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της επιτροπής στην οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων από την πλευρά του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου θα παραστεί ο πρόεδρος Μιχάλης Βλασταράκος καθώς και ο Στάθης Τσούκαλος ο οποίος θα επιχειρηματολογήσει για τα τεχνικά ζητήματα του σχεδίου νόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο δρόμο οι γιατροί για το ασφαλιστικό! Τι χάνουν από την πρόταση Κατρούγκαλου

Στα όπλα οι γιατροί για το ασφαλιστικό! Το «ΟΧΙ» του ΠΙΣ στον Κατρούγκαλο

Στα «κάγκελα» γιατροί και φαρμακοποιοί για το νέο ασφαλιστικό! Τι ετοιμάζουν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button