ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Συνεδριάζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί για τους νέους μισθούς στο ΕΣΥ! Τι ζητούν από τον υπ.Υγείας

Επί τάπητος θέτει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) την κλαδική συμφωνία που θα πρέπει να γίνει με την πολιτεία και η οποία θα πρέπει να έχει γενναίες αυξήσεις. Άλλωστε μόλις πρόσφατα οι γιατροί του ΕΣΥ δικαιώθηκαν από το ΣτΕ το οποίο έκρινε παράνομα τα κουρέματα στους μισθούς τους από το 2012 λόγω των μνημονίων.

Αυξήσεις με αγκάθια

Ωστόσο προς ώρας τα μηνύματα που φθάνουν από το υπουργείο Υγείας δεν είναι ενθαρρυντικά για τον κλάδο. Η αναπροσαρμογή των μισθών τους σε επίπεδα πριν το 2012 όπως προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ, είναι στον αέρα καθώς το …ταμείον είναι μείον.

Η ΟΕΝΓΕ πάντως θεωρεί την αναπροσαρμογή των μισθών υποχρεωτική καθώς η απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική, όπως σημειώνουν οι επικεφαλής συνδικαλιστές.

Γι αυτό εξάλλου ο κλάδος όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr, απέστειλε πρόσφατα επιστολή στον υπουργό Υγείας με αίτημα άμεση συνάντηση όπου θα συζητηθεί η νέα συλλογική σύμβαση των γιατρών με τις απαραίτητες αυξήσεις όπως προβλέπεται από την απόφαση του δικαστηρίου.

Όμως πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι με το θέμα της αναπροσαρμογής των μισθών, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι αρνητική καθώς υποστηρίζει ότι ο προϋπολογισμός για το 2018 είναι σφιχτός και δεν προβλέπει αυξήσεις, προσθέτοντας μάλιστα ότι τα κονδύλια έχουν “κλείσει” για φέτος.

Μπλόκο και στα αναδρομικά

Αντίστοιχα δύσκολη φαίνεται μέχρι στιγμής και η καταβολή των αναδρομικών στους γιατρούς του ΕΣΥ, αφού δικαιούνται χιλιάδες ευρώ ο καθένας. Διαβάστε ΕΔΩ πόσα χρήματα δικαιούνται αναδρομικά οι γιατροί του ΕΣΥ: “Πόσα θα εισπράξουν αναδρομικά οι νοσοκομειακοί γιατροί μετά την απόφαση του ΣτΕ! Όλα τα ποσά ανά βαθμίδα”

Αλλά όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου υγείας προς ώρας δε συζητά καν να δοθούν τα αναδρομικά, λόγω των στενού δημοσιονομικού πλαισίου. Γι αυτό και οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) σκοπεύουν να προσφύγουν και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την επιχειρηματολογία ότι το ΣτΕ δικαίωσε άλλους κλάδους όπως τους δικαστικούς και τους ένστολους, κάνοντας διακρίσεις σε βάρος εργαζομένων που αξιοποίησαν τον ίδιο νόμο.

Όλα πάντως θα “παιχτούν” στη συνάντηση που θα έχει η ΟΕΝΓΕ με τον υπουργό Υγείας άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτο: Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πληρώνουν για τις επιπλοκές των ασθενών! Τι προβλέπει εγκύκλιος

«Μπλοκάρονται» τα αναδρομικά και οι αυξήσεις των νοσοκομειακών γιατρών που δικαιούνται με απόφαση του ΣτΕ! Τι ετοιμάζουν

Μαζικές αιτήσεις γιατρών στα νοσοκομεία για να επανέλθουν οι μισθοί τους πριν τις περικοπές του 2012!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button