ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Συνελήφθη Διευθυντής με φακελάκι 350 ευρώ στο Νοσοκομείο Παίδων! Όλες οι λεπτομέρειες

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν τελικά διάφοροι γιατροί στο δημόσιο σύστημα υγείας που εκμεταλλεύονται ακόμη και την υγεία μικρών παιδιών για να θησαυρίσουν.

Αυτή τη φορά η υπόθεση δωροδοκίας αφορά σε Διευθυντή Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαία Κυριακού, όπως λένε οι πληροφορίες του HealthReport.gr, ο οποίος ζήτησε και πήρε φακελάκι 350 ευρώ από οικογένεια προκειμένου να χειρουργήσει το παιδί τους.

Πρόκειται για έναν γιατρό 61 ετών Διευθυντή Τμήματος του Νοσοκομείου ο οποίος και πιάστηκε στα πράσα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και είναι πλέον κατηγορούμενος για δωροληψία.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο 60χρονος γιατρός απαίτησε χωρίς δισταγμό από γονείς να του δώσουν 350 ευρώ προκειμένου να χειρουργήσει την κόρη τους η οποία να σημειωθεί ότι παρουσίαζε πρόβλημα υγείας αρκετά συχνό στα μικρά παιδιά.

Οι γονείς εκνευρισμένοι από το …θράσος του γιατρού να ζητήσει φακελάκι ακόμη και μέσα στην κρίση για κάτι που όφειλε να πράξει, κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση του παιδιού, ο γιατρός κάλεσε στο γραφείο του την καταγγέλλουσα και τον σύζυγό της, όπου απαίτησε και έλαβε το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, το οποίο είχε νωρίτερα προσημειωθεί από τις αστυνομικές αρχές.

Για κακή του τύχη όμως μέσα στο νοσοκομείο υποδυόμενοι τους συγγενείς ήταν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο. Μόλις ο ίδιος πήρε το φακελάκι των 350 ευρώ τον συνέλαβαν ενώ επάνω του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα 350 ευρώ που ήταν προσημειωμένα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πάντως εντυπωσιακό είναι ότι οι γονείς της μικρής δε φοβήθηκαν να καταγγείλουν το γιατρό κάτι που συνήθως δε γίνεται επειδή οι συγγενείς των ασθενών φοβούνται για το πώς θα αντιμετωπισθεί στη συνέχεια ο ασθενής τους.

Γι αυτό και η αστυνομία υπενθυμίζει ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά.

Αίσθηση προκαλεί όμως το γεγονός ότι ακόμη και μέσα στην κρίση πολλοί γιατροί δε διστάζουν να ζητούν χρήματα από τους ασθενείς ακόμη κι αν αυτοί πάσχουν από σοβαρά νοσήματα. Διαβάστε ενδεικτικά ΕΔΩ για μία περίπτωση καρκινοπαθούς «Όταν το ντροπιαστικό φακελάκι ζει και βασιλεύει και με ΣΥΡΙΖΑ…»

Να σημειωθεί πως τόσο η νυν όσο και οι προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου Υγείας είχαν προαναγγείλει μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου με τα φακελάκια στα νοσοκομεία, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει ληφθεί κάποια μέριμνα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button