ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Συνελήφθη ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του «Ντυνάν» Αν.Μαρτίνης!

Η σύλληψη ήρθε έπειτα από σχετικό ένταλμα του εισαγγελέα διαφθοράς για απάτη κατ εξακολούθηση σε βάρος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.
Πρόκειται για μια υπόθεση που οι εισαγγελικές αρχές αναζητούν τα τελευταία τρία χρόνια πριν προχωρήσουν στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας που συνελήφθη με τη σύζυγο του, φέρεται να εμπλέκεται σε οικονομικές ατασθαλίες στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν στο οποίο ήταν πρόεδρος μέχρι πριν λίγα χρόνια (έως τον Σεπτέμβριο του 2014).

Το ζευγάρι κρατείται στην Οικονομική Αστυνομία και αναμένεται να οδηγηθεί στην ανακρίτρια διαφθοράς.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν αλλά και στο φιλανθρωπικό σωματείο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Απομακρύνθηκε από τη θέση του όταν το νοσοκομείο πουλήθηκε λόγω υπέρογκων χρεών, με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας (2014).

Ο Ανδρέας Μαρτίνης είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν μέσω του Ερυθρού Σταυρού. Στις εποχές της ίδρυσής του, το νοσοκομείο είχε ζήσει εποχές… δόξας καθώς όπως λένε οι πληροφορίες του HealthReport.gr της τότε εποχής, ο άλλοτε ισχυρός πρόεδρος κατόρθωνε να νοσηλεύει με μεγάλη άνεση πρωθυπουργούς αλλά και υπουργούς όλων των κυβερνήσεων.

Σε μια περίοδο μάλιστα όπου το ιδιωτικό σύστημα υγείας ήταν …δαιμονοποιημένο, ο Ανδρέας Μαρτίνης δημιουργώντας ένα “μικτό” σύστημα δημοσίου και ιδιωτικού νοσοκομείου, είχε καταφέρει να κερδίσει την αποδοχή όλων των κυβερνώντων.

Οι καλά γνωρίζοντες έλεγαν στο HealthReport.gr πως η τότε επιτυχία και η μεγάλη επισκεψιμότητα του Ντυνάν οφειλόταν κυρίως στον Ανδρέα Μαρτίνη ο οποίος κατόρθωνε να γίνεται “κολλητός” φίλος όλων των ισχυρών της εποχής.

Βέβαια τα προβλήματα στο νοσοκομείο δεν άργησαν να έρθουν καθώς άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες οικονομικές δυσκολίες. Ο ίδιος ο Μαρτίνης, έλεγαν άνθρωποι στο HealthReport.gr που είχαν ζήσει από μέσα την κατάσταση, απέδιδε την όλη κατάσταση στις οφειλές του δημοσίου προς το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν καθώς δεν είχαν πληρωθεί εκατομμύρια ευρώ από την αξιοποίηση κρεβατιών στη Μονάδα Εντατικής του Ντυνάν.

Η …πρωτοκαθεδρία του Ανδρέα Μαρτίνη άρχισε ουσιαστικά να υποχωρεί όταν το νοσοκομείο δυσκολευόταν να πληρώσει ακόμη και τους μισθούς των εργαζομένων. Χρειάστηκαν πολλές παρεμβάσεις από τους τότε υπουργούς Υγείας με ρυθμίσεις στη Βουλή για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν τα χρήματά τους.

Τελικώς το νοσοκομείο πουλήθηκε σε θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr ακόμη και σήμερα γίνονται συζητήσεις για την παραχώρηση του μάνατζμεντ του νοσοκομείου. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες: ” Προς πώληση το Ερ.Ντυνάν! Όλο το παρασκήνιο των μυστικών επαφών”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί και νοσηλευτές με «μπλοκάκι» σε Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας! Οι λεπτομέρειες του νέου νομοσχεδίου

Τέλος τα ιδιωτικά ιατρεία για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ! Όλες οι προθεσμίες του υπ.Υγείας

Διορίζονται άλλοι 11 Διοικητές σε νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης! Όλα τα ονόματα

Πότε θα παίρνουν μετάθεση γιατροί και οδοντίατροι των άγονων περιοχών! Όλες οι προϋποθέσεις

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button