Ρεπορτάζ υγείας

Συνεχίζεται η άγρια κόντρα ΕΟΠΥΥ-Κλινικών! Στον αέρα τα χειρουργεία

 

Συνεχίζεται το μπραντεφέρ των ιδιωτικών κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ ο οποίος και δεν πληρώνει τον κλάδο όπως και πολλούς άλλους, και είναι αμφίβολο εάν θα καταβάλει και πότε τα χρήματα στους ασθενείς που θα αναγκαστούν να πληρώσουν από την τσέπη τους τις ημέρες αυτές της επίσχεσης.
Η επίσχεση συνεχίζεται με τις δύο πλευρές να επιχειρούν να πάρουν το πάνω χέρι στο …παιχνίδι της εξουσίας.

 

Από τη μία ο Δημήτρης Κοντός του ΕΟΠΥΥ διαμηνύει πως θα διακόψει τη σύμβαση σε όποιον δε δέχεται με πίστωση τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και από την άλλη ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) περνά και πάλι στην αντεπίθεση καλώντας τον οργανισμό να διακόψει σε όλα τα μέλη του ΣΕΚ της σύμβαση που λήγει στο τέλος του χρόνου.

 

Και το ερώτημα παραμένει: όσο συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών που έχει ως βασική αιτία τα κουρέματα στις οφειλές του κλάδου, είναι άγνωστο τι θα γίνει με τους ασφαλισμένους.
Χιλιάδες ασθενείς σε όλη τη χώρα που έχουν προγραμματίσει επεμβάσεις ή άλλες ιατρικές υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα είναι επί ξύλου κρεμάμενοι καθώς ουδείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει στη συνέχεια.

 

Και είναι ενδεικτικό πως περίπου 4 στους 10 ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καταλήγουν σε ιδιωτικά νοσοκομεία για να χειρουργηθούν δεδομένου πως η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει πλήρως το ΕΣΥ χωρίς υλικά και προσωπικό.
Και ενώ η αρχική τάση της κυβέρνησης ήταν να ωθήσει τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, ξάφνου βρίσκεται μπροστά στις επιλογές της που ωστόσο δε στήριξε…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button