ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Συνεχίζεται η μάχη κυβέρνησης-γιατρών ΠΕΔΥ!

Σε αγκάθι μετατρέπεται τελικά η υπόθεση των γιατρών του ΠΕΔΥ για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ώρα που ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυε σφοδρές κατηγορίες κατά της κυβέρνησης της ΝΔ για την απόλυση των γιατρών του πρώην ΙΚΑ νυν ΠΕΔΥ και δεσμευόταν για την επαναπρόσληψή τους, τώρα όντας στην κυβέρνηση υποχρεώνεται να ακολουθήσει άλλη…γραμμή. Υποχρεώνει τους γιατρούς να κλείσουν τα ιατρεία τους καθότι ο νόμος προβλέπει πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Αποτέλεσμα είναι ακόμη και οι αριστεροί συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ να στρέφονται ουσιαστικά παρασκηνιακά κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα παίζεται έντονο παρασκήνιο στην 6η υγειονομική περιφέρεια, με αφορμή για το αν γιατροί του ΠΕΔΥ έχουν το δικαίωμα να διατηρούν το ιδιωτικό τους ιατρείο για να μπορέσουν να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα.

Η υπόθεση αφορά σε 36 γιατρούς οι οποίοι κέρδισαν στη δικαστική μάχη την επαναπρόσληψή τους από το σύστημα. Ωστόσο ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας τονίζει πως πρέπει να κλείσουν τα ιατρεία τους για να μην απολυθούν.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ) μιλούν για εκβιασμό από την πλευρά της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τονίζοντας ότι οι γιατροί ζουν με την απειλή της παραπομπής τους σε πειθαρχική διαδικασία για να κλείσουν τα ιατρεία, προτού καν δικαστεί η υπόθεση!

Επισημαίνουν μάλιστα τα μέλη της Ομοσπονδίας των Γιατρών για τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας με σαφή υπονοούμενα για τον υπουργό Υγείας: «Δεν φθάνουν όλα αυτά, επικαλείται ότι τάχα οι ανωτέρω ενέργειές του, καλύπτονται από απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου ΥΠΕ (ΚΕΣΥΠΕ) και είναι σε γνώση του Υπουργού, ο οποίος μάλιστα κατά τους ισχυρισμούς του Διοικητή, προέτρεψε να γίνουν τα ανωτέρω.

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι όλες αυτές οι ενέργειες καλύπτονται από την πολιτική βούληση του Υπουργού Υγείας όπως ισχυρίζεται ο Διοικητής. Οι Υπουργοί, μας έχουν επανειλημμένα διαβεβαιώσει ότι οι δικαστικές αποφάσεις θα γίνονται σεβαστές».

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας «καρφώνει» την ηγεσία του υπουργείου Υγείας τονίζοντας ότι όλες οι ενέργειές του είναι με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου και συμπληρώνει: «Το έγγραφο της 6ης ΥΠΕ , αφορούσε σε μια μικρή συγκεκριμένη ομάδα 36 ιατρών της 6ης ΥΠΕ , που παρά την υποχρέωσή τους να διακόψουν το ιδιωτικό επάγγελμα μετά την ένταξή τους στο ΕΣΥ, με τη δημοσίευση του ΦΕΚ διορισμού και την μισθολογική και βαθμολογική κατάταξή τους, συνεχίζουν να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.

Οι ιατροί αυτοί παραγνωρίζουν το γεγονός ότι η επιμονή τους σε εφαρμογή προσωρινών διαταγών, σημαίνει ταυτόχρονα και μη αποδοχή της κατάταξή τους σε θέση ιατρών- Οδοντιάτρων ΕΣΥ».

Πάντως μέχρι να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για την επίλυση του ζητήματος, το σίριαλ θα συνεχίζεται με τους γιατρούς που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ να είναι εδώ και καιρό στα…κάγκελα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί ΠΕΔΥ προς τα κόμματα: Πάρτε τώρα θέση για τους γιατρούς! Τι ζητούν

Γιατροί ΠΕΔΥ: Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για την κυβέρνηση! Επιστρέφουν 170 απολυθέντες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button