ΆρθραΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Συνεχίζεται η τροφοδοσία με… μέτρο στα φαρμακεία! Γιατί είναι άδεια τα ράφια

Πριν καλά καλά ξεκινήσει η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά λόγω των πολιτικών εξελίξεων, κάποιες φαρμακαποθήκες άρχισαν να προμηθεύουν με το σταγονόμετρο τα φάρμακα στα φαρμακεία.

Πολλές μάλιστα παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αλλά και τις παρατηρήσεις του υπουργείου Υγείας, συνεχίζουν να παραδίδουν μόνο με μετρητά φάρμακα στα φαρμακεία και αυτά λιγοστά. (Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ για τα προβλήματα στα φαρμακεία από την πρώτη ημέρα της κρίσης)

Αποτέλεσμα είναι μετά από μία εβδομάδα και πλέον κλειστές τις τράπεζες, πολλά φαρμακεία να διαθέτουν ακόμη και βασικά φάρμακα με το …μέτρο.
Και το ζήτημα είναι πως οι ελλείψεις αυτές προκαλούν περαιτέρω ανησυχία στους ασθενείς οι οποίοι δε γνωρίζουν αν θα μπορούν τις επόμενες ημέρες να προμηθευτούν τα σκευάσματά τους στην περίπτωση που τελειώσουν και τα μετρητά τους.

Για το λόγο αυτό ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να βρεθεί μια λύση ώστε να εξυπηρετούνται χωρίς προσκόμματα οι ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με το σταγονόμετρο τα φάρμακα στα φαρμακεία! Τι καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί

Έκκληση Κουρουμπλή στην Τράπεζα της Ελλάδος για άμεσες εγκρίσεις συναλλαγών στα φάρμακα!

Φαρμακευτικές εταιρείες: Η επόμενη μέρα μετά το «ΟΧΙ»! Όλα τα σενάρια

Έλεγχοι τέλος στα φάρμακα λόγω έλλειψης ρευστότητας στον ΕΟΦ! Δείτε τι αναφέρει ειδικό σημείωμα

Υπ.Υγείας: Φάρμακα υπάρχουν! Συνεχείς έλεγχοι για εφοδιασμό της αγοράς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button