ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Συνεχίζεται ο πόλεμος για την υπόθεση Novartis! Σαμαράς μηνύει Τσίπρα

Συνεχίζεται το γαϊτανάκι των καταγγελιών για την υπόθεση Novartis-gate. Στις 56 σελίδες μήνυση που κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγο για ψευδομάρτυρες και αφήνει σοβαρές αιχμές για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι καταθέσεις τους από τους δικαστικούς.

Μάλιστα υποστηρίζει ότι, κατά την περίοδο διακυβέρνησης του η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 3.6 δις από 5,8 δις ενώ η εταιρεία Novartis παρουσίασε σημαντικές απώλειες εσόδων από 440 εκατ. το 2011 σε 337 εκατ. το 2014.

Παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρεται και στις πρακτικές που ακολουθούσε η εταιρεία
Ως προς την Ελλάδα, οι αναφορές στον διεθνή τύπο έκαναν λόγο για εµπλοκή 4.000 γιατρών και δηµοσίων υπαλλήλων στην ερευνώµενη υπόθεση.

Διαβάστε ΕΔΩ το αποκλαυπτικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr Υπόθεση Novartis: Φύλλο και φτερό τα οικονομικά 4000 γιατρών! Τι θα ελέγξουν οι αρχές

Στο πλαίσιο της έρευνας των αµερικανικών αρχών, η Novartis κλήθηκε να πληρώσει πρόστιµα ύψους 390 εκ. δολαρίων για δωροδοκία φαρµακοποιών στις ΗΠΑ, 25 εκ. δολαρίων για δωροδοκία ιατρών στην Κίνα, 85 εκ. δολαρίων για δωροδοκία σχετιζόµενη µε προµήθειες κρατικών νοσοκοµείων στην Τουρκία και 48,3 εκ. δολαρίων για δωροδοκίες στη Νότια Κορέα.

Όσον αφορά την έρευνα για την Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε µετά από καταγγελίες πρώην στελεχών της NOVARTIS, η έρευνα δεν έχει ακόµη ολοκληρωθεί από τις αρµόδιες αµερικανικές αρχές”..

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του μάρτυρα ότι είχε συναντήσεις με τον Κ. Φρουζή ο Αντώνης Σαμαράς το διαψεύδει ενώ δηλώνει ότι μόνο μια φορά τον είδε στις 17/12/12 από κοντά όταν υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τους εκπροσώπους των 13 μεγαλύτερων επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνει βάση πρωτοκόλλου καμία τσάντα πολύ περισσότερο βαλίτσα δεν μπορεί να περάσει από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς έλεγχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται έλεγχος σε όλη την αγορά φαρμάκου! Όλες οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Ξεκίνησε ο άγριος πόλεμος κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τη Novartis! Όλο το παρασκήνιο και τα τρία πρόσωπα «κλειδιά»

Αν. Ξανθός: Τι θα κάνω με τα φάρμακα! Όλες οι δηλώσεις του μετά το Novartis-gate

Τι δηλώνει ο πρώην Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δ.Κοντός για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button