ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Συνεχίζεται ο πόλεμος υπ. Υγείας-ΠΟΕΔΗΝ! Τι λένε οι δύο πλευρές για το νοσοκομείο Κορίνθου

Οι μεν εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ) υποστηρίζουν ότι τα νοσοκομεία είναι σε κατάρρευση λόγω των τραγικών ελλείψεων προσωπικού αλλά και υποδομής.
Από την άλλη το υπουργείο Υγείας κυρίως δια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη διαμηνύει ότι καθημερινά υπάρχουν βελτιώσεις στο σύστημα.
Μάλιστα ο κ.Πολάκης δε διστάζει να κάνει συχνά πυκνά σκληρές επιθέσεις στην ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζοντας ότι ψεύδεται.

Ωστόσο οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά τους απαντούν με συνεχείς ανακοινώσεις όπου παρουσιάζουν στοιχεία για το τι συμβαίνει ακριβώς σε κάθε νοσοκομείο ανά τη χώρα.

Και το …σίριαλ συνεχίζεται αυτή τη φορά με το Νοσοκομείο Κορίνθου.
Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι το Νοσοκομείο Κορίνθου παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού αφού το 40% των οργανικών θέσεων είναι κενές. Η παιδιατρική κλινική έκλεισε ενώ το μισό μήνα είναι κλειστή σε εφημερίες και η Ουρολογική κλινική.

Τα κενά σε ειδικευμένους γιατρούς από την άλλη προκαλούν αλυσιδωτές επιπτώσεις στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ενώ το προσωπικό είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση καθώς οφείλονται εκατοντάδες ρεπό και άδειες ακόμη από το 2014.

Ταυτόχρονα ο εξοπλισμός είναι πεπαλαιωμένος με αποτέλεσμα ο αξονικός τομογράφος να χαλάει συχνά πυκνά, ενώ λόγω και της έλλειψης μαγνητικού, τα κοντινά διαγνωστικά κέντρα κάνουν …πάρτι.

Ωστόσο κατά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη η ΠΟΕΔΗΝ ψεύδεται.ΠΟλάκης
Το έγραψε ξεκάθαρα, όπως άλλωστε συνηθίζει το τελευταίο διάστημα, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Μιλά για τα «ψέμματα της ΠΟΕΔΗΝ» και συμπληρώνει: «ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ (μονο εκτελεση εντολων απο κυριακο και φωφη μερια)…..»

Στο μεταξύ όμως η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κορίνθου που πρόσφατα διορίσθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, υποστηρίζει ότι οι συνθήκες βελτιώνονται ενώ ισχυρίζεται ότι έχουν γίνει προσλήψεις γιατρών και προσωπικού.
Ειδικότερα αναφέρει: «

Από πλευράς Διοίκησης , δεν θα γίνει ποτέ προσπάθεια διαστρέβλωσης των πραγματικών δεδομένων της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κορίνθου , ούτε θα επιχειρηθεί ωραιοποίηση καταστάσεων , που χρίζουν αλλαγών ή βελτιώσεων.

Παράλληλα όμως , δεν θα επιτρέψουμε για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων , στο γενικότερο επιχειρούμενο κλίμα απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας , να εκτίθενται στοιχεία , τα οποία δεν ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα».
Αξιοσημείωτο είναι πως η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κορίνθου δε διαψεύδει ότι η Παιδιατρική Κλινική είναι κλειστή ενώ αποφεύγει να απαντήσει συγκεκριμένα για την ουρολογική κλινική. Αντίθετα αναφέρει ότι «Επίκειται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου η επαναλειτουργία και του Παιδιατρικού τμήματος».

Μιλά όμως για την Εντατική, τα ρεπό που δεν έχουν δοθεί αλλά και για τον αξονικό τομογράφο: «Σε ότι αφορά την αναστολή λειτουργίας των ιατρικών τμημάτων του Νοσοκομείου , έχει ήδη γίνει γνωστό ότι μετά από ένα χρόνο επαναλειτούργησε η ΜΕΘ με τέσσερις (4) κλίνες και με προοπτική περαιτέρω αύξηση κλινών κατά 50% μέσα στο έτος 2016.

Τα οφειλόμενα ρεπό στο προσωπικό περιορίζονται σε μικρό αριθμό , με εξαίρεση την Τεχνική Υπηρεσία λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού των Τεχνικών Ειδικοτήτων (ενδεικτικά στη Νοσηλευτική Υπηρεσία τα οφειλόμενα ρεπό είναι κατά μέσο όρο δυο (2) για κάθε εργαζόμενο)

Ο αξονικός τομογράφος είναι παλαιάς τεχνολογίας , γίνεται όμως τακτικότατα συντήρηση με αποτέλεσμα να συνεχίζει τη λειτουργία του , ενώ παράλληλα γίνονται συντονισμένες ενέργειες από τη σημερινή Διοίκηση , απόκτησης νέου Α/Τ. Η αναφερόμενη διαδικασία δανεισμού εξαρτημάτων είναι αναληθής».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button