ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Συνεχίστε να δίνετε αίμα! Θα χρειαστούμε κι άλλο! Έκκληση από τους αρμόδιους για αύξηση των αποθεμάτων

Μπορεί τα τελευταία 24ωρα οι Έλληνες να έδειξαν το πιο συγκλονιστικό πρόσωπο του λαού με την υπερπροσφορά αίματος, ωστόσο οι φιάλες που δίνονται μπορούν να διατηρηθούν μόλις για 35 ημέρες.

Σε αυτές τις 35 ημέρες θεωρείται το πιο πιθανό ότι οι μονάδες αίματος που δόθηκαν από χιλιάδες συπολίτες μας θα αξιποιηθούν για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας που χτυπήθηκαν ανελέητα από την πυρκαγιά.

Όμως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε καθώς μετά από 35 ημέρες οι μονάδες που σήμερα συλλέχτηκαν δε θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Γι αυτό και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας τονίζει ότι: “Θέλουμε να ενημερώσουμε τους εθελοντές ότι η πιθανή μακρά νοσηλεία των εγκαυματιών, θα χρειασθεί και αντίστοιχη υποστήριξη με αίμα και παράγωγα, ενώ όπως είναι γνωστό το αίμα συντηρείται μόνο 35 ημέρες.

Η εθελοντική προσφορά αίματος καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου θα συμβάλλει στην ισορροπία των αποθεμάτων και την ορθολογική κατανομή του αίματος σύμφωνα με τις ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση των αιμοδοτών που δε θα χρειάζεται να ταλαιπωρούνται με μακρά αναμονή για να αιμοδοτήσουν”.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως υπήρχε υπερπροσφορά από εκατοντάδες συνανθρώπους μας που έσπευσαν σε όλες τις Μονάδες και τα νοσοκομεία για να δώσουν αίμα. Ακόμη και το προσωπικό των νοσοκομείων,γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι υγειονομικοί έσπευσαν να δώσουν αίμα. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: “Και οι γιατροί και νοσηλευτές στη μάχη για τη συγκέντρωση αίματος!”

Ενδεικτικό είναι ότι η ημερήσια συλλογή της Αττικής υπερδιπλασιάσθηκε, με 1300 μονάδες αίμα έναντι 600 πέρυσι την ίδια μέρα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button