ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Συσκέψεις για τις υγειονομικές συνθήκες στην Ειδομένη παρουσία του υπ.Υγείας!

Στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης θα μεταβεί την Τετάρτη, 23.03.2016, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός συνοδευόμενος από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ και τον πρόεδρο του ΕΚΕΠΥ, Νίκο Παπαευσταθίου.

Κατά την επίσκεψή του ο Ανδρέας Ξανθός θα διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στην πολύπαθη Ειδομένη όπου ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

πρόσφυγες 1

Ο υπουργός θα επισκεφθεί τους χώρους προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στο Χέρσο και στη Νέα Καβάλα, το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου, τον άτυπο καταυλισμό στην Ειδομένη, το Νοσοκομείο Κιλκίς και το hot spot στα Διαβατά. Βέβαια το νοσοκομείο Κιλκίς που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της φιλοξενίας των προσφύγων, έχει μείνει χωρίς προσωπικό και υλικά. Δείτε ΕΔΩ τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι: “«Πνίγονται» τα νοσοκομεία χωρίς προσωπικό και υλικά! Υπό κατάρρευση το Γ.Ν. Κιλκίς”

Στο πλαίσιο της περιοδείας θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις με τους εμπλεκόμενους φορείς για να υπάρξει ο αναγκαίος συντονισμός ενεργειών με στόχο την καλύτερη δυνατή υγειονομική φροντίδα των προσφύγων- μεταναστών που φιλοξενούνται στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button