ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Συσπειρώνονται οι γιατροί για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ! Τι ετοιμάζουν

Το έναυσμα έδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών και η πρόεδρός του Άννα Μαστοράκου που κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες μηνυτήρια αναφορά κατά του ΕΟΠΥΥ, καθώς τα χρέη έχουν πνίξει τον ιατρικό κόσμο και δεκάδες ιατρεία είναι στο χείλος του «οικονομικού γκρεμού». (διαβάστε ΕΔΩ όλη την επιχειρηματολογία του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών).

Κατά πόδας φαίνεται ότι ακολουθεί και ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας που εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών.

Μάλιστα στη δήλωση υποστήριξης του ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας προς τους Πατρινούς γιατρούς σημειώνει: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας αισθάνεται την ανάγκη να συμπαρασταθεί στη σημαντική πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών με την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, σχετικά με διαχειριστικές ενέργειες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). Είναι αναγκαστική πλέον η προσφυγή του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Δυστυχώς παρά τις κατ’ επανάληψιν διαμαρτυρίες του ιατρικού κόσμου για όσες άδικες, προσβλητικές, απαξιωτικές και καταστροφικές αποφάσεις εις βάρος του των διαχρονικά εχόντων την ευθύνη λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δεν υπήρξε διόρθωση των πρακτικών του Οργανισμού.

Κατόπιν αυτών αποτελεί πλέον μονόδρομο η προσφυγή των ιατρών στην Δικαιοσύνη εναντίον των υπευθύνων λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., προκειμένου να διασφαλίσουν την επιστημονική και επαγγελματική τους υπόσταση και να υπερασπισθούν την αξιοπρέπειά και τα δικαιώματά τους, που απορρέουν από την σύμβασή τους με τον συγκεκριμένου Οργανισμό».

Και ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας δε μένει εκεί. Καλεί όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να υποστηρίξουν την συγκεκριμένη μηνυτήρια αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, αφού «πλέον από ότι φαίνεται, έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν οι απόψεις μας για την δίκαιη και επιστημονικά ορθή συμπεριφορά του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους συμβεβλημένους ιατρούς-συνεργάτες του».

Οι ιδιώτες γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ καιρό τώρα διαμαρτύρονται έντονα για τα χρέη του οργανισμού. Ωστόσο λόγω έλλειψης ρευστότητας και της μη χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, τα μετρητά που λαμβάνουν είναι λιγοστά και με μήνες καθυστέρηση. Μάλιστα τους οφείλονται ακόμη και χρήματα από επισκέψεις εδώ και χρόνια και πριν ακόμη ενσωματωθούν όλοι οι κλάδοι Υγείας των Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ.

Και φαίνεται πως τώρα η νέα κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει το θέμα καθώς ο μεγαλύτερος οργανισμός Υγείας της χώρας κινδυνεύει με κατάρρευση.

Ήδη εκατοντάδες γιατροί σε όλη τη χώρα με βάση το ρεπορτάζ από τους ιατρικούς συλλόγους του HealthReport.gr, σκέφτονται να σταματήσουν τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ. Γεγονός που βέβαια σημαίνει πως οι ασφαλισμένοι δε θα μπορούν να βρίσκουν «ελεύθερα» δωρεάν ραντεβού αφού θα μειωθεί ο αριθμός των γιατρών.

Να σημειωθεί πως ήδη σε πολλές περιοχές της χώρα απουσιάζουν βασικές ιατρικές ειδικότητες καθώς οι γιατροί προτίμησαν να δέχονται αποκλειστικά ιδιωτικούς ασθενείς παρά ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ο οποίος είναι ασυνεπής οικονομικά.

Πάντως μετά τη μηνυτήρια αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, κι άλλοι Ιατρικοί Σύλλογοι σκέφτονται να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρχισαν τα όργανα! Μήνυση Ιατρικού Συλλόγου Πατρών για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: Δε δεχόμαστε κατασυκοφάντηση των γιατρών για τη συνταγογράφηση!

Editorial: Γιατί οι Έλληνες γιατροί έπρεπε να γίνουν μανικιουρίστες!

Ιδιώτες γιατροί ΕΟΠΥΥ: όλα τα σενάρια για τις συμβάσεις μετά τις εκλογές!

ΕΟΠΥΥ: Πληρώνονται όλοι για τον Απρίλιο! Πότε θα εισπράξουν γιατροί, κλινικές, διαγνωστικά

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button