ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σόι πάει το βασίλειο των διορισμών στο υπουργείο Υγείας! Όλο το παρασκήνιο

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να γίνεται πολύς λόγος για τους διορισμούς συγγενών και φίλων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορα πόστα και ειδικά στο υπουργείο Υγείας, αλλά η πολιτική αυτή ακολουθείται κατά …γράμμα από όλες τις κυβερνήσεις.

Η αμαρτωλή υπόθεση των μετακλητών υπαλλήλων αναπαράγεται συνεχώς με το πελατειακό κράτος να ενισχύεται και μαζί του να …φουσκώνουν και οι λογαριασμοί που πρέπει να πληρώνονται από τα κρατικά ταμεία για τους μισθούς των υπαλλήλων αυτών.

Οι μετακλητοί υπάλληλοι που υπηρετούν στα γραφεία των υπουργείων και των υπουργών προσλαμβάνονται χωρίς κανένα κριτήριο, παρά με μόνη προϋπόθεση τη …γνωριμία με τον εκάστοτε υπουργό. Το ζήτημα όμως είναι πως ασκούν εξουσία χωρίς καν να ανήκουν στην ιεραρχία της δημόσιας διοίκησης.

Η διαφορά που φαίνεται πως υπήρξε το τελευταίο διάστημα στις προσλήψεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι το γεγονός ότι προσελήφθησαν συγγενείς Α΄βαθμού. Δείγμα ενδεχομένως της απειρίας των στελεχών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τους προηγούμενους που έδειχναν κάπως πιο… προσεκτικοί και απέφευγαν να κάνουν μετακλητούς υπαλλήλους αδέρφια, μητέρες και ξαδέρφια.

Το επιχείρημα πάντως της αριστερής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τις προσλήψεις των μετακλητών υπαλλήλων που ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας είναι πως έγιναν λιγότερες σε σχέση με το παρελθόν.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σημειώνει πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης του Υπουργείου Υγείας, η δαπάνη μισθοδοσίας υπηρετούντων στα πολιτικά γραφεία του Υπουργείου για το έτος 2015 ανέρχεται στο ποσό των 557.216,82 €.

Η σύγκριση που γίνεται από τα στελέχη της νυν κυβέρνησης με το παρελθόν είναι αναπόφευκτη καθώς ο Ανδρέας Ξανθός και οι συνεργάτες του υπογραμμίζουν πως «Η αντίστοιχη δαπάνη για το έτος 2014 ανήλθε στο ποσό των 1.307.186,20 €. Δηλαδή η δαπάνη για το έτος 2014 ήταν 2,4 φορές μεγαλύτερη από αυτή του έτους 2015. Πιο συγκεκριμένα για το 2015 δαπανήθηκαν σε τακτικές αποδοχές υπαλλήλων πολιτικών γραφείων 491.873,83 € και 65.342,99 € για τις υπερωρίες αυτών. Το 2014 οι αντίστοιχες δαπάνες ανήλθαν σε 1.064.234,20 € και 242.952,00 €.»

Άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Editorial: Ένα «Αριστερό» υπουργείο Υγείας κρυμμένο πίσω από κλειστές πόρτες!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button