Επιχειρηματικά Νέα

Σύγχρονη έρευνα κατά του καρκίνου μέσω DNA δια χειρός Roche!

Η Roche ανακοίνωσε πρόσφατα την εξαγορά της CAPP Medical, μιας εταιρείας γονιδιωματικής έρευνας που ιδρύθηκε από ογκολόγους του πανεπιστημίου Stanford και από πεπειραμένα στελέχη του κλάδου με σκοπό την εξέλιξη της τεχνολογίας προσυμπτωματικού ελέγχου και παρακολούθησης του καρκίνου μέσω ανίχνευσης της παρουσίας ελεύθερα κυκλοφορούντος καρκινικού DNA στο αίμα (circulating tumor DNA, ctDNA).

Πόλεμος κατά του καρκίνου με μια …σταγόνα αίμα

Η πρωτοποριακή τεχνολογία της CAPP Medical προορίζεται για απομόνωση και ποσοτικό προσδιορισμό μικρών ποσοτήτων ctDNA με μια απλή αιμοληψία, και έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην επιλογή της αντικαρκινικής θεραπείας, στην παρακολούθηση της ανταπόκρισης του όγκου και της αντίστασης στη θεραπεία.

Ο Roland Diggelmann, COO της Roche Diagnostics, δήλωσε πως «Η Roche θεωρεί ότι οι στοχευμένες, υψηλής ποιότητας μέθοδοι αλληλούχησης επόμενης γενιάς (next-generation sequencing, NGS) από μια απλή αιμοληψία μπορούν να προσφέρουν πολύ πιο έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου και να αλλάξουν τις συνήθεις πρακτικές στην παρακολούθηση αυτού , ενώ ίσως αποδειχθούν πολύ πιο οικονομικές σε σύγκριση με τις καθιερωμένες μέχρι σήμερα μεθόδους παρακολούθησης της πορείας της νόσου με απεικόνιση PET και CT.

Η τεχνολογία της CAPP Medical για την ανίχνευση ελεύθερου κυκλοφορούν καρκινικού DNA στο αίμα μπορεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις διαγνωστικές επιλογές που προσφέρει η Roche στους ασθενείς και να παράσχει πολύτιμη υποστήριξη στα υπό ανάπτυξη φαρμακευτικά προϊόντα για την ογκολογία μέσω των αντίστοιχων κλινικών δοκιμών».

Ο διευθύνων σύμβουλος της CAPP Medical, Ashok Krishnamurthi, ανέφερε πως «Η εξαγορά αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της Roche στη βελτίωση των μεθόδων εξέτασης για τον καρκίνο. Είμαστε πεπεισμένοι πως η Roche είναι η πιο κατάλληλη εταιρεία για να εξελίξει την τεχνολογία αυτή και να αναδείξει όλες τις δυνατότητές της».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button