Ειδήσεις Υγείας

Σύνδρομο Ρεϊνό: Μήπως φταίει για τα κρύα πόδια;

Όπως εξηγούν οι ειδικοί επιστήμονες της mayo clinic η πιο συνηθισμένη αιτία που αρκετοί άνθρωποι έχουν κρύα πόδια είναι η κακή κυκλοφορία του αίματος. Αυτό σημαίνει ότι δεν φτάνει αρκετό αίμα στα πόδια για να τα ζεστάνει. Σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό συμβαίνει και στα χέρια.

Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται είναι:

Η καθιστική ζωή

Θρομβώσεις στο αίμα

Η κακή κυκλοφορία μπορεί επίσης να είναι αιτία θρομβώσεων του αίματος και μπορεί να οδηγήσει και σε άλλα προβλήματα υγείας. Εάν νομίζετε ότι αυτό είναι το πρόβλημα, τότε πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.

 

 

 

 

 

 

 

Υπολειτουργία του θυρεοειδούς.

Ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να προκαλέσει κρύα πόδια και κρύα χέρια, κόπωση, απώλεια μαλλιών και αύξηση του σωματικού βάρους,

Σύνδρομο Raynaud. Το σύνδρομο Raynaud χαρακτηρίζεται από απώλεια της ροής του αίματος στα χέρια και τα πόδια που προκαλείται από σπασμένα αιμοφόρα αγγεία.

Μερικοί άνθρωποι, αναφέρουν οι ειδικοί της  mayo clinic με κρύα πόδια μπορεί να έχουν περιφερική νευροπάθεια, κατά την οποία, το άτομο μπορεί να έχει αίσθημα κρύου στα χέρια και τα πόδια χωρίς, ωστόσο, τα χέρια ή τα πόδια του να είναι στην πραγματικότητα κρύα στην αφή. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, ή αίσθηση καψίματος στα άκρα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button