Ειδήσεις Υγείας

Σύνδρομο Υπερκινητικότητας σε ενήλικες: Ποια είναι τα κρυφά συμπτώματα;

Τα κύρια χαρακτηριστικά με τα οποία εκδηλώνεται είναι η απροσεξία, η διάσπαση της προσοχής, η υπερκινητικότητα, αλλά και οι δυσκολίες αφοσίωσης σε ακαδημαϊκές και εργασιακές υποχρεώσεις!

Ποια είναι τα κρυφά συμπτώματα;

Νευρικότητα και ανησυχία

Μπορεί στις μικρές ηλικίες το σύνδρομο υπερκινητικότητας να εκδηλώνεται με υπερβολική ενέργεια, αλλά στους ενήλικες «εκφράζεται» με νευρικότητα και ανησυχία..

Αναβολές και καθυστερήσεις

Οι πάσχοντες από το σύνδρομο υπερκινητικότητας είναι ιδιαίτερα αναβλητικοί. Έτσι συχνά αδυνατούν να εκπληρώσουν τους στόχους αν και έχει διαπιστωθεί ότι όσοι πάσχουν από το σύνδρομο λειτουργούν καλύτερα υπό καθεστώς πίεσης.

Νέες συγκινήσεις

Οι άνθρωποι με ΔΕΠ-Υ είναι υπερδραστήριοι και έχει διαπιστωθεί ότι εμφανίζουν συχνά ριψοκίνδυνες τάσεις όπως είναι τα extreme sports, ο τζόγος και οι εξωσυζυγικές σχέσεις.

Χάνουν συνεχώς πράγματα

Ένα χαρακτηριστικό σημάδι των πασχόντων από αυτό το σύνδρομο είναι η απώλεια διάφορων πραγμάτων που χρησιμοποιούν καθημερινά όπως κλειδιών, τσάντας ή κινητού.
Επειδή ακριβώς το ζήτημα έγκειται στην ελλειμματική διαταραχή και τη δυσκολία συγκέντρωσης, η απώλεια αντικειμένων αποτελεί συχνό φαινόμενο.

Κάπνισμα

Σχεδόν το 40% των ατόμων που πάσχουν από σύνδρομο υπερκινητικότητας είναι καπνιστές.

Παρορμητικότητα

Αν συνηθίζετε να «λέτε στη φόρα» ό,τι σας έρχεται στο μυαλό χωρίς προηγουμένως να το επεξεργάζεστε, ίσως αυτό να αποτελεί σημάδι Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής. Πάντως το καλύτερο που έχετε να κάνετε, αν έχετε αυτή τη τάση σας και σε άλλους τομείς της ζωής σας όπως εργασία ή προσωπική ζωή, τότε ίσως καλύτερα να επισκεφτείτε έναν ειδικό γιατρό για μία πιο επαγγελματική διάγνωση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button