Ειδήσεις ΥγείαςΣέξΧωρίς κατηγορία

“Σύνδρομο Panda”: Πως καταστρέφει την ερωτική ζωή;

Πολλά ζευγάρια μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κοινής συμβίωσης, φαίνεται ότι βαριούνται το σεξ και μάλιστα βρίσκουν και τις αντίστοιχες δικαιολογίες.

Αν συμβαίνει αυτό τότε μπορεί να πάσχετε από το “σύνδρομο Panda”, όπως το έχουν “βαπτίσει” Γερμανοί σεξολόγοι. Και αυτό γιατί για τα χαριτωμένα αυτά ζωάκια, δεν μπαίνουν στον κόπο να κάνουν σεξ επί μήνες.

 

 

 

 

 

 

Για τους Γερμανούς επιστήμονες, το σύνδρομο αυτό πλήττει πολλά ζευγάρια γύρω μας καθώς αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι το σεξ είναι το τελευταίο πράγμα που θα σκεφθούν.

Αρκούνται να δίνουν τρυφερά φιλιά στον ή στην αγαπημένο/η τους, αλλά να μην αποφασίζουν να κάνουν σεξ γιατί, πολύ απλά σκέφτονται τη δουλειά ή τις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα “Bild”, το 20% των Γερμανών έχουν μία σχέση όπου το σεξ είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

“Με βάση την ανθρώπινη ψυχολογία, ένα μέρος μιας σχέσης είναι η σεξουαλική ορμή, που, σε άλλους είναι πιο έντονη και σε άλλους σχεδόν ανύπαρκτη“, όπως επισημαίνει η σεξολόγος από το Μόναχο, Τίνα Βέσελ Και προσθέτει: “Αν τα ζευγάρια δεν κάνουν σεξ και είναι χαρούμενα, γιατί να τους πείσουμε ότι δεν είναι καλά μεταξύ τους;”.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ίδια αν συμβεί κάτι δυνατό, τότε η σχέση καταρρέει σαν τραπουλόχαρτο… “Ίσως πρέπει θα πρέπει να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας ότι το σεξ έχει ευχάριστες ιδιότητες σε μία σχέση“.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button