ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σύσκεψη για έκτακτες κρίσεις στο υπουργείο Υγείας! Το σχέδιο που συζητήθηκε

Παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας όπως ανακοινώθηκε, διεξήχθη ενημερωτική συνάντηση των Διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών με κεντρικό θέμα τη διαλειτουργικότητα του τομέα Υγείας κατά τη διαχείριση κρίσεων.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας συζητήθηκαν διεξοδικά, κομβικά σημεία που αφορούν στην έννοια της μαζικής καταστροφής και στους τρόπους αντιμετώπισής της- όπως για παράδειγμα αντιμετώπιση πυρκαγιών, σεισμών, καύσωνα, πλημμυρών, υψηλού κινδύνου μεταδιδόμενων ασθενειών, η σημασία της διϋπηρεσιακής συνεργασίας και του αποτελεσματικού συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων.

Ειδική αναφορά έγινε στα επιχειρησιακά σχέδια του Υπουργείου Υγείας Περσέας-Σώστρατος-Άρτεμις-Φιλοκτήτης, τα οποία σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, συνιστούν αδιαμφισβήτητα έναν πολύτιμο οδηγό αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

Παράλληλα συζητήθηκε η συμβολή του ΕΚΑΒ το οποίο αποτελεί την επιτομή της προνοσοκομειακής φροντίδας, καθώς και του Ειδικού Τμήματος Ιατρικών Καταστροφών ως πολύτιμος αρωγός στη διαχείριση περιστατικών που εμπίπτουν στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων.

Κουρουμπλής για την κρίση

Ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφερόμενος στις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, επεσήμανε πως η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για τη διασφάλιση της Υγείας και της αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ανέφερε επίσης ότι η χώρα δοκιμάζεται, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως ο ελληνισμός διαθέτει ισχυρό DNA και όταν απελευθερώνει τα ιαματικά κοιτάσματα της ψυχής του αντιμετωπίζει τις δυσκολίες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button