ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Σύσκεψη στο υπ.Υγείας για τη φαρμακευτική δαπάνη! Όλες οι λεπτομέρειες

Ειδικότερα το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας παρουσία εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων με το φάρμακο φορέων, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα συνεδριάσει επισήμως η επιτροπή που συστήθηκε από το υπουργείο Υγείας για τη δαπάνη των φαρμάκων.

Η σύσκεψη βέβαια δεν είναι τυχαία καθώς η φαρμακευτική δαπάνη έχει «ξεφύγει» προ πολλού και οι φαρμακευτικές εταιρείες θα πληρώσουν πολύ μεγαλύτερη υπέρβαση από τις προηγούμενες χρονιές (claw back). Εκτιμάται μάλιστα ότι μαζί με το rebate το ποσό θα φθάσει τα 600 εκατ. ευρώ.

Αγκάθι οι τιμές των φαρμάκων

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr ότι επικρατεί έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση, για την ξέφρενη πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης, εξαιτίας και των πιέσεων της τρόικας.

Αξιοσημείωτο είναι πως αξιωματούχοι της κυβέρνησης γνωρίζουν –όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr– ότι τίθεται και ζήτημα ορθής ανακοστολόγησης των φαρμάκων, καθώς σε ορισμένες κατηγορίες δε μειώθηκαν οι τιμές όσο θα έπρεπε, με βάση τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι το θέμα της μη ορθής ανακοστολόγησης επρόκειτο να τεθεί στη σύσκεψη που θα γίνει στο υπουργείο Υγείας το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρίσκεται σε δίλημμα σχετικά με το πώς θα πρέπει να χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση.

φάρμακα

Άλλωστε θα πρέπει να τεθούν νέοι κανόνες εν όψει και της επόμενης ανακοστολόγησης των φαρμάκων που αναμένεται προς το τέλος του έτους, έλεγαν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες στο HealthReport.gr.

Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να εκδοθεί και νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων που θα περιλαμβάνει τα νέα φάρμακα που θα κυκλοφορήσουν και στην ελληνική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε τι αλλάζει στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση μέχρι τέλος Οκτωβρίου!

Έρχονται νέοι σκληρότεροι κόφτες στις συνταγές φαρμάκων από τα μέσα Οκτωβρίου! Τι κόβεται

Αγοράζονται πάλι φάρμακα στα νοσοκομεία! Τα κονδύλια της τελευταίας στιγμής

Κλειδώνουν οι αλλαγές στα φάρμακα! Τι αποφασίζεται

Ακριβά φάρμακα με έκπτωση 50%! Δείτε τα «παζάρια» υπ.Υγείας-φαρμακευτικών

«Σπαζοκεφαλιά» τα γενόσημα για το υπ.Υγείας! Τι εξετάζεται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button