ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Τέλος οι διημερεύσεις στα φαρμακεία της Αθήνας! Πως θα λειτουργούν

Οι φαρμακοποιοί κατέληξαν στην απόφαση αυτή καθώς η ηγεσία του υπουργείου υγείας δε ρυθμίζει το ωράριο ώστε να υπάρχει ισότητα στον κλάδο. Άλλωστε σήμερα το κάθε φαρμακείο…πράττει ότι νομίζει.

Υπάρχουν εκείνα που ακολουθούν το κλασικό ωράριο του Φαρμακευτικού Συλλόγου με εφημερίες και διανυκτερεύσεις και εκείνα με το διευρυμένο ωράριο που ανοίγουν συνήθως όλη την ημέρα και ιδιαίτερα τις εμπορικές ώρες αλλά όχι και τις νύχτες. Μάλιστα δεν υποχρεούνται καν να δηλώσουν το ωράριο τους.

Να σημειωθεί πάντως πως η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί στον κλάδο πως θα ρύθμιζε το θέμα από πέρυσι όταν ακόμη υπουργός υγείας ήταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Βέβαια μόλις πρόσφατα ο νυν υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός παραδέχτηκε ότι το ελεύθερο ωράριο μόνο προβλήματα δημιούργησε.
Διαβάστε ΕΔΩ τις δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας στους φαρμακοποιούς: «Υπ. υγείας: Έρχεται νέο σχέδιο για το ωράριο των φαρμακείων»

Η διακοπή των διημερεύσεων σημαίνει στην πράξη ότι δε θα υπάρχει συνεχές ωράριο για τα φαρμακεία της Αττικής από 8 π.μ. – 8 μ.μ. κατά τις εργάσιμες ημέρες πλην αργιών και τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή.
Να σημειωθεί ότι οι διανυκτερεύσεις παραμένουν ως έχουν.

Από την πλευρά του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επισημαίνει ότι κατέληξε σε αυτήν την απόφαση εξαιτίας του ελεύθερου και του διευρυμένου ωραρίου που επικρατεί και έτσι δεν συμπληρώνεται ο κατάλογος με τα φαρμακεία που θα πρέπει να μπουν σε διημέρευση.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο προς το Υπουργείο Υγείας «Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Φαρμακευτικού κλάδου, να οριστεί εκ μέρους της πολιτείας συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, πέραν του οποίου θα ορίζονται καθημερινά οι εφημερίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπ. υγείας: Έρχεται νέο σχέδιο για το ωράριο των φαρμακείων

Έρχονται τα ηλεκτρονικά φαρμακεία! Οι όροι και οι προϋποθέσεις

Αλλάζει η συνταγογράφηση για Διαβήτη και Υπέρταση! Πως θα γίνεται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button