main-articlesΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τέλος η πώληση του Νοσοκομείου Ντυνάν! Η αλλαγή σχεδίων και οι αναληθείς εξαγγελίες της κυβέρνησης

Τέλος στα σχέδια περί πώλησης του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, καθώς έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στην οποία ανήκει το νοσηλευτικό ίδρυμα μέσω της εταιρείας Ημιθεα ΑΕ, αποφάσισε να διακόψει κάθε σχέδιο για τη διάθεσή του σε αγοραστές και να το διατηρήσει κανονικά.

Μάλιστα εδώ και μήνες όπως λένε πηγές του HealthReport.gr έχουν διακοπεί ο όποιες συνομιλίες με επενδυτές, ενώ φυσικά δεν υπάρχει ζήτημα πώλησης του Ντυνάν στο Ωνάσειο και άρα στο ελληνικό δημόσιο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σχέδια άλλαξαν για το Ντυνάν, όταν κανένα τίμημα από αυτά που προσφέρθηκαν μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, δεν κάλυπτε τις απαιτήσεις της Τράπεζας.

Έτσι το νοσοκομείο το επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί να ενισχυθεί με ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό αλλά και με υποδομές. Άλλωστε μέχρι πρόσφατα παρουσίαζε χαμηλά ποσοστά κάλυψης κλινών, με την ιδιοκτήτρια τράπεζα να είναι υποχρεωμένη να καταβάλει μηνιαίως μεγάλα ποσά για την κάλυψη των εξόδων και τη μισθοδοσία, όπως αναφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr.

Οι εξαγγελίες Τσίπρα για το Ντυνάν και το υπουργείο Υγείας

Οι αλλαγές στα σχέδια για την πώληση του Ντυνάν φέρνουν πάντως σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την κυβέρνηση η οποία είχε προαναγγείλει μετά φανών και κλάδων ότι το Ντυνάν θα περάσει και πάλι στο δημόσιο ΕΣΥ.

Μάλιστα φαίνεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε παρασύρει τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οδηγώντας τον να κάνει και σχετικές δηλώσεις στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο για ένα απολύτως ψευδές θέμα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους φορείς της οικονομίας, ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ όχι μόνο αναφέρθηκε στο στόχο της κυβέρνησης να ενταχθεί το Ερρίκος Ντυνάν στο δημόσιο σύστημα περίθαλψης, αλλά σημείωσε ότι το νοσοκομείο ανήκε στο Δημόσιο και «σχεδόν εκλάπη».

Η πληροφορία αυτή που προφανώς μετέφερε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στον πρωθυπουργό είναι απολύτως ανακριβής καθώς ουδέποτε το Ντυνάν ανήκε στο δημόσιο.
Το νοσοκομείο από την πρώτη στιγμή δημιουργήθηκε με τα κεφάλαια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πάντοτε λειτουργούσε με ιδιωτικά κριτήρια. 

Η μόνη υποχρέωση που είχε στο κοινωνικό σύνολο, λόγω του χαρακτήρα του κοινωφελούς ιδρύματος ήταν να προσφέρει δωρεάν νοσηλείες σε άπορους σε συγκεκριμένο ποσοστό κάθε έτος (20%).

Κατά τα άλλα το Ερρίκος Ντυνάν ήταν ένα απολύτως ιδιωτικό νοσοκομείο το οποίο όπως εξάλλου και άλλα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία είχε συνάψει σύμβαση με το δημόσιο έναντι αδράς αμοιβής για την αξιοποίηση κλινών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Διαβάστε ΕΔΩ τα πάντα για τη λειτουργία του Ντυνάν: «Ερρίκος Ντυνάν: Ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο δημόσιο σύστημα! Όλο το παρασκήνιο για τις προσλήψεις και τις νοσηλείες»

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με χθεσινή του συνέντευξη στο contra channel επέμενε και πάλι για το Ντυνάν και περί δημοσίου χαρακτήρα που υποτίθεται ότι είχε στο παρελθόν καθώς όπως είπε: «Μας ενδιαφέρει να επιστρέψει το Ντυνάν στο δημόσιο. Να μας πουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ τι άποψη έχουν γι αυτό».

Παρ αυτά κι ενώ η σχέση του Ντυνάν με το δημόσιο ΕΣΥ ήταν γνωστές σε όλους, παραμένει άγνωστο γιατί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδίωξε να βάλει το Ωνάσειο να προσφέρει τίμημα για την εξαγορά του Ντυνάν, τη στιγμή μάλιστα που πολύτιμα κονδύλια λείπουν από τα άλλα μεγάλα νοσοκομεία του κέντρου της Αθήνας.

Το υπουργείο Υγείας με μια λιτή του ανακοίνωση είχε επισημάνει ότι “συμφωνήθηκε η συνεργασία του υπουργείου Υγείας και του Ιδρύματος Ωνάση για την επανένταξη του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν στον Δημόσιο Τομέα”.

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια αυτής της κίνησης της κυβέρνησης, ενώ να σημειωθεί πως όταν υπήρχε φημολογία ότι το Ντυνάν θα περάσει στο δημόσιο σύστημα, η ιδιωτική αγορά των κλινικών έκανε…πάρτι καθώς θα εξαφανιζόταν από τον ιδιωτικό τομέα ένα μεγάλο νοσοκομείο όπως είναι το Ντυνάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκοτωμός για το Ερρίκος Ντυνάν! Οι άγριες πιέσεις και οι υποψήφιοι μνηστήρες

Κληρώνει για το Ντυνάν! Ανοίγουν οι φάκελοι των προσφορών

Αλλάζει χέρια το Ντυνάν! Στην τελική ευθεία η πώληση! Όλες οι πληροφορίες

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close