ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τέλος η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων! Τι καταγγέλλει ο ΙΣΑ

Διακόπηκε η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων με υπαιτιότητα του υπουργείου Υγείας, όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Ειδικότερα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτηση του για τη διακοπή της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων και καλεί τον Υπουργό Υγείας να αποκαταστήσει άμεσα τη λειτουργία του.

Ο ΙΣΑ ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Μεγαρέων για την απαράδεκτη- όπως επισημαίνει- αυτή απόφαση που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαφήμιζε προσλήψεις που θα προωθούσε στα Κέντρα Υγείας, οι οποίες προφανώς και δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: “Έρχονται 630 προσλήψεις γιατρών για Κέντρα Υγείας και Εντατικές! Όλες οι λεπτομέρειες”

Γι αυτό και πρόκειται να στείλει κατεπείγουσα επιστολή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και στη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) με την οποία θα ζητά να αποκαταστήσουν την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Σχολιάζοντας το θέμα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Είναι απαράδεκτο να υποβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας μιας περιοχής της Αττικής και μάλιστα μέσα στην τουριστική περίοδο. Το Υπουργείο Υγείας έχει διαλύσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Συρρικνώνει τις Δημόσιες δομές, οδηγεί στο λουκέτο τα εργαστήρια της γειτονιάς και στρώνει το έδαφος για τα μονοπώλια των ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να αποσύρει την απαράδεκτη αυτή απόφαση να αποκαταστήσει την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και να το ενισχύσει με προσωπικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διοικητές Νοσοκομείων υπ’ ατμόν! Προς αλλαγή του τρόπου επιλογής και αξιολόγησης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button