Ειδήσεις ΥγείαςΠολιτική Υγείας

Τέλος και δωρεάν γιατροί στον ΕΟΠΥΥ! Τι πρέπει να κάνουν οι ασθενείς

 

Επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ από όλους τους κλινικούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι ιδιώτες γιατροί όπως ανακοίνωσε η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ). Αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς να πρέπει να πληρώνουν ακόμη και την ιατρική επίσκεψη από την τσέπη τους.

 

Τώρα αν θα πάρουν πίσω τα χρήματα από τον οργανισμό αποτελεί άλλου …παππά Ευαγγέλιο.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Γιώργος Ελευθερίου: «Όπως έχουμε αναγγείλει από Δευτέρα 8/12/2014 ξεκινά επίσχεση παροχής υπηρεσιών των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ κλινικών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών.

 

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ απέστειλε στις 2/12/2014 σχετικό εξώδικο προς τον ΕΟΠΥΥ.
Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για διάλογο με τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο , καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε μέχρι στιγμής».

 

Τις κινητοποιήσεις των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών (κλινικών, κλιν/εργαστηριακών, εργαστηριακών),στηρίζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών.

 

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση της, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου, ”Η αδυναμία της ενεργοποίησης ουσιαστικών ελεγκτικών μηχανισμών, ακόμα και μετά τον εξαναγκασμό των ιατρών σε σύναψη σύμβασης – ιδία δαπάνη – με ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, καταλήγει τελικά σε επικρότηση της «υπερσυνταγογράφησης», που ως δια μαγείας ποτέ δεν αποκτάει ονοματεπώνυμο.

 

Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να οφείλει:

 

-το 10 % όλων όσων έχουν πληρωθεί, ήτοι επισκέψεων και πράξεων από 1/1/2012,
-4 μήνες του 2013 σε πράξεις (9ος-10ος-11ος-12ος) και 3 μήνες του 2014 σε πράξεις (4ος-5ος-6ος).
-Ληξιπρόθεσμα των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ

 

Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν την αξία των επισκέψεων ή πράξεων λαμβάνοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών και στη συνέχεια θα διεκδικούν αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button