ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τέλος με πίστωση αναλώσιμα σε Αθήνα Πειραιά από τα φαρμακεία!

Από την τσέπη τους θα πρέπει να πληρώνουν από την 1η Αυγούστου στην Αθήνα και τον Πειραιά οι ασθενείς τα αναλώσιμα υλικά αλλά και σκευάσματα ειδικής διατροφής καθώς οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, αποφάσισαν την άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, σκευασμάτων ειδικής διατροφής και αναλωσίμων υλικών, από 1 Αυγούστου 2017.

Οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν με μετρητά τα αναλώσιμα και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί είχαν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι θα κόψουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ, καθώς ο Οργανισμός δεν έχει αποπληρώσει τον κλάδο εδώ και καιρό ενώ ταυτόχρονα κουρεύει και τις τιμές.
Διαβάστε ΕΔΩ τι χρωστά ο ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς αλλά και τι είπε ο υπουργός Υγείας σχετικά: «Πόσα θα πληρωθούν οι φαρμακοποιοί για φάρμακα και αναλώσιμα! Τι είπε ο υπ.Υγείας»

Παρότι ο κλάδος είναι στα κάγκελα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε συνέντευξή του στον Σκάι έδινε τις δικές του διαβεβαιώσεις για τις πληρωμές των φαρμακοποιών. Επεσήμανε μάλιστα ότι για τα φάρμακα οι φαρμακοποιοί πληρώνονται κανονικά στην ώρα τους και εντός της προθεσμίας των 60 ημερών που προβλέπει ο νόμος, ενώ και για τα αναλώσιμα θα εξοφληθούν και τον Μάρτιο εντός του Αυγούστου.

Πάντως ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα της μη εξόφλησης των φαρμακοποιών για τα αναλώσιμα λέγοντας πως πρόκειται μόνο για 10 εκατ. το μήνα για όλη τη χώρα, την ώρα που μηνιαίως στα φαρμακεία δίνονται 160 εκατ. ευρώ για τα φάρμακα.

Βέβαια η μη πληρωμή των αναλωσίμων προκαλεί σοβαρές δυσλειτουργίες ειδικά στα μικρά φαρμακεία της γειτονιάς, τα οποία δεν μπορούν να αντέξουν το οικονομικό βάρος της προπληρωμής των σκευασμάτων, τα οποία μάλιστα στη συνέχεια είναι άγνωστο εάν θα εξοφληθούν στο σύνολο του κόστους τους.

Και αυτό διότι ο ΕΟΠΥΥ δεν αποπληρώνει όλο το κόστος των αναλωσίμων ενώ ταυτόχρονα δεν επιτρέπει στους φαρμακοποιών να εισπράττουν τη διαφορά από τους ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Πληρώνονται για τον Μάρτιο τα Διαγνωστικά! Τι θα γίνει με τους γιατρούς

Πρεμιέρα για 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας σε όλη τη χώρα! Ξεκινούν τη λειτουργία τους

Σχετικά Άρθρα

Back to top button