ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τέλος οι διημερεύσεις των φαρμακείων σε όλη την Ελλάδα από 4 Μαΐου

Σε άρση των διημερεύσεων από τις 4 Μαΐου καλεί τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, με την συμμετοχή των 180 αντιπροσώπων και των προέδρων των Συλλόγων όλης της χώρας. Στην ίδια απόφαση διευκρινίζεται ότι η απόφαση δεν αφορά τις διανυκτερεύσεις των φαρμακείων.

Προκαταρκτική εξέταση για τις ελλείψεις φαρμάκων

Εξάλλου ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Λουράντος συνοδευόμενος από τους νομικούς συμβούλους του ΠΦΣ κ. Ηλία Δημητρέλλο και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κυρία Σοφία Αγγέλου, προσήλθε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία έχει ήδη την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις ελλείψεις φαρμάκων μετά από τις καταγγελίες των Φαρμακοποιών.

Ο κ. Λουράντος εξερχόμενος του Αρείου Πάγου μετά από συνάντηση 45 λεπτών , δήλωσε τα εξής : «Μέρα με την μέρα οι ελλείψεις αυξάνονται. Ζητήσαμε από την κυρία Εισαγγελέα την διερεύνηση του απαράδεκτου αυτού φαινόμενου και είμαστε σίγουροι ότι η έρευνα θα προχωρήσει σε βάθος. Δεσμευτήκαμε να καταθέσουμε επιπλέον στοιχεία προκειμένου να διερευνηθεί τελικά ποιοι ευθύνονται για τις ελλείψεις. Πρέπει οι έλληνες ασθενείς να μπορούν να προμηθεύονται απρόσκοπτα τα φάρμακα τους και όχι να εξάγονται προκειμένου κάποιοι να πλουτίζουν θέτοντας σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία».

Ναι στο διάλογο για το ωράριο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος (Φ.ΑΝ.Ι.Ε.)  μετά από Γενική Συνέλευση που  πραγματοποίησε αποφάσισε ότι θα συμμετέχουμε στο διάλογο που τους έχει καλέσει η πολιτική ηγεσία του υπ. υγείας με θέμα το ωράριο των φαρμακείων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button