ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τέλος οι εργολάβοι καθαριότητας στο νοσοκομείο της Σύρου! Πόσες προσλήψεις έγιναν

Όπως ανακοίνωσε η Κοινή Διοικήτρια του Γ.Ν. Σύρου & Γ.Ν.- Κ.Υ. Νάξου Μαργαρίτα Μπουραντά, μετά τη λήξη της σύμβασης του Γ.Ν. Σύρου με τον εργολάβο καθαριότητας (30-04-2017), το Νοσοκομείο σύναψε από 1η Μαΐου 2017 ατομικές συμβάσεις εργασίας με τους 12 εργαζόμενους της καθαριότητας.

Πρόκειται για την εφαρμογή του νόμου που έχει ψηφιστεί από την κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να απομακρυνθούν οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία και να προσληφθούν εργαζόμενοι.
Άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις όπου υπάρχουν εργολάβοι, οι εργαζόμενοι πληρώνονται πολύ λιγότερο από τα χρήματα που χρεώνει για τον καθένα τους το ιδιωτικό συνεργείο.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και σημαντικές καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των εργαζομένων όπως στην περίπτωση του Ευαγγελισμού. Η κυβέρνηση επιχειρεί να μοριοδοτήσει μάλιστα όσους εργαζόμενους θέλουν να μπουν στο δημόσιο σύστημα και έχουν εργασθεί στο παρελθόν σε εργολαβικές εταιρείες. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Με έξτρα μόρια θα πριμοδοτηθούν οι «εργολαβικοί» εργαζόμενοι στο ΕΣΥ! Τι αποφάσισε το υπ. υγείας!»

Το επιχείρημα είναι ότι οι εργαζόμενοι που σήμερα απασχολούνται στα νοσοκομεία μέσω εταιριών (εργολάβων) σίτισης, καθαριότητας, φύλαξης κλπ έχουν την εμπειρία και επομένως δεν απαιτείται χρόνος προσαρμογής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος οι ατομικές συμβάσεις καθαριότητας στα νοσοκομεία! Έρχεται νέα τροπολογία για 24μηνες συμβάσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button