ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τέλος οι παρατάσεις για τους επικουρικούς γιατρούς στα νοσοκομεία! Τι δήλωσε ο υπ.Υγείας

Νέους επικουρικούς γιατρούς από τις λίστες θα επιλέγει πλέον το υπουργείο Υγείας για να καλύψει τα κενά στο ΕΣΥ, αφού όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), δεν πρόκειται να ξαναδοθεί παράταση θητείας με νομοθετική ρύθμιση.

Σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία εργάζονται συνολικά 1100 ειδικευμένοι επικουρικοί γιατροί. Για περίπου 400 – 450 που είχαν διορισθεί το 2016, η παράταση που έλαβαν λήγει στις 31/12/2018, ενώ για όσους είχαν διοριστεί το 2016 με ΕΣΠΑ, οι παρατάσεις λήγουν σταδιακά έως 31/1/2019. Πρόκειται για 650 γιατρούς.

γιατροί ΠΕΔΥ

Βέβαια η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί ότι μαζί με τις μόνιμες προσλήψεις θα καλυφθούν και οι κενές θέσεις που θα προκύψουν από την έξοδο των επικουρικών από το ΕΣΥ. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το “πρόγραμμα” προσλήψεων της κυβέρνησης: ” Μόνιμες εξπρές προσλήψεις στο ΕΣΥ μέχρι τις εκλογές! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας”

Η νέα φορυνιά πάντως των επικουρικών γιατρών θα προκύψει από τις υπάρχουσες λίστες.
Και όπως σημειώνει ο Γ.Γ. της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου: “Για κάθε επικουρικό που υπηρετεί σήμερα, ο μόνος τρόπος να συνεχίσει να εργάζεται είναι να έχει ξαναζητηθεί από το νοσοκομείο η ίδια θέση και να μην υπάρχει άλλος υποψήφιος στον κυλιόμενο πίνακα της αντίστοιχης ΥΠΕ ώστε να ξαναδιοριστεί ο ίδιος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται τα αναδρομικά για όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ! Ποιο διάστημα θα αφορούν

Δεν επανέρχονται οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ σε επίπεδα προ μνημονίων! Τι είπε ο υπ.Υγείας

Αλλάζουν οι θέσεις των εργαζομένων στα Νοσοκομεία με τους νέους Οργανισμούς! Τι είπε ο υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button