ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τέλος οι συμβάσεις Παθολόγων, Γενικών Γιατρών και Παιδιάτρων με τον ΕΟΠΥΥ τέλος Ιουνίου! Τι θα γίνει με τις νέες

Μέσα σε λιγότερο από 1,5 μήνα θα πρέπει να αποφασίσουν οι ιδιώτες Παθολόγοι, Γενικοί Γιατροί αλλά και Παιδίατροι που σήμερα έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, εάν θα θέλουν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τον Οργανισμό ή όχι.
Είναι οι ίδιες ειδικότητες που θα κληθούν να διαδραματίσουν και ρόλο οικογενειακού γιατρού για τους πολίτες που θα τους επιλέξουν.

Ήδη πάντως μετά την άρνηση που είχε εκδηλωθεί το προηγούμενο διάστημα από τον κλάδο να συμμετάσχει στο νέο εγχείρημα του οικογενειακού γιατρού, λόγω ωραρίου και αποδοχών, στο τραπέζι έπεσε νέα βελτιωμένη πρόταση από το υπουργείο Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ τι αλλάζει: “Ιδού η νέα πρόταση για τις αμοιβές των οικογενειακών γιατρών!”

Νέες συμβάσεις από 1η Ιουλίου

Αξιοσημείωτο είναι πως όσοι θα αποφασίσουν να αποδεχτούν τη νέα πρόταση, θα πρέπει να το κάνουν μέχρι τις 30 Ιουνίου καθότι τότε λήγουν οι παλαιές συμβάσεις που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ και την 1η Ιουλίου θα ενεργοποιηθούν οι νέες.

Προς ώρας πάντως ο κλάδος δε φαίνεται να έχει αποφασίσει να συμμετάσχει μαζικά στη νέα πρόταση ενώ και την τελευταία φορά όταν ο ΕΟΠΥΥ προσκάλεσε τους γιατρούς αυτοί γύρισαν την πλάτη. Δείτε ΕΔΩ τα πρόσφατα αποτελέσματα: “ΕΟΠΥΥ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους οικογενειακούς γιατρούς! Πόσοι προκρίνονται”

Γεγονός βέβαια που προκαλεί προβληματισμό στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, η οποία ωστόσο ελπίζει ότι με τη νέα βελτιωμένη πρόταση οι γιατροί θα επιδείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι και οι αποδοχές είναι αυξημένες σε σχέση με τον αριθμό των ασθενών που θα αναλάβει ο καθένας, αλλά και το ωράριο δεν είναι τόσο δεσμευτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιές ανάβουν οι ΤΟΜΥ στο υπ.Υγείας! Ποια σενάρια εξετάζονται

Δείτε το σχέδιο που παρουσίασε το υπ.Υγείας στην τρόικα για ΤΟΜΥ, Νοσοκομεία, Προμήθειες!

Έκτακτη σύσκεψη γιατρών -ασθενών για το νέο σύστημα παραπομπών σε ειδικούς γιατρούς! Όλες οι λεπτομέρειες

Στη δικαιοσύνη οι γιατροί ΠΕΔΥ για να μην μπει λουκέτο στα ιατρεία τους στο τέλος του 2018! Όλες οι πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button